Boeken over elfen

Elfen zijn mystieke wezens die al eeuwenlang tot de verbeelding spreken. In de literatuur komen elfen dan ook regelmatig voor. Van sprookjesboeken tot fantasy-romans, er zijn talloze boeken over elfen te vinden. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

Sprookjesboeken over elfen

Als we het hebben over boeken over elfen, dan kunnen sprookjesboeken natuurlijk niet ontbreken. In deze boeken worden elfen vaak neergezet als kleine, schattige wezentjes met vleugels. Een bekend voorbeeld van zo’n boek is ‘De elfjes van de lente’ van Daniela Drescher. Dit boek vertelt het verhaal van de elfjes die de lente tot leven wekken. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Fantasy-romans over elfen

Naast sprookjesboeken zijn er ook talloze fantasy-romans waarin elfen een belangrijke rol spelen. Een bekend voorbeeld hiervan is ‘De Elfen’ van Bernhard Hennen. Dit boek vertelt het verhaal van de elfenwereld en de strijd tussen de verschillende elfenstammen. Het boek is geschikt voor volwassenen en is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Een ander voorbeeld van een fantasy-roman over elfen is ‘Elfenblauw’ van Johan Vandevelde. Dit boek vertelt het verhaal van de jonge elfenprins Arin die op zoek gaat naar zijn verdwenen vader. Het boek is geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar en is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Boeken over elfen voor kinderen

Ook voor kinderen zijn er talloze boeken over elfen te vinden. Een bekend voorbeeld hiervan is ‘Elfje Floriene’ van Kathleen Amant. Dit boek vertelt het verhaal van het elfje Floriene dat op zoek gaat naar haar verdwenen vriendje. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Een ander voorbeeld van een boek over elfen voor kinderen is ‘De elfjes van de zee’ van Daniela Drescher. Dit boek vertelt het verhaal van de elfjes die in de zee leven. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn talloze boeken over elfen te vinden, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Van sprookjesboeken tot fantasy-romans, er is voor ieder wat wils. De boeken zijn te koop bij zowel de lokale boekhandel als online bij Bol.com. Dus ben je op zoek naar een boek over elfen? Dan is er genoeg keuze!

Plaats een reactie