Boeken over Elvis Presley

Elvis Presley is een van de grootste iconen uit de muziekgeschiedenis. Zijn muziek en persoonlijkheid hebben een enorme invloed gehad op de popcultuur en zijn nog steeds relevant vandaag de dag. Er zijn talloze boeken geschreven over Elvis Presley, variërend van biografieën tot fotoboeken en alles daartussenin. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over Elvis Presley bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

Elvis Presley: A Life

Geschreven door Ernst Jorgensen, een van de meest vooraanstaande Elvis-experts ter wereld, is dit boek een uitgebreide biografie van Elvis Presley. Het boek bevat veel foto’s en verhalen over Elvis’ leven en carrière, van zijn jeugd in Tupelo tot zijn dood in 1977. Het boek is een must-read voor elke Elvis-fan en biedt een diepgaande kijk op het leven van de King of Rock ‘n’ Roll.

Elvis Presley: A Life is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com en Amazon.

Elvis and Me

Geschreven door Priscilla Presley, de voormalige vrouw van Elvis, is dit boek een persoonlijk verslag van haar leven met de King of Rock ‘n’ Roll. Het boek biedt een unieke kijk op Elvis als man en als echtgenoot, en bevat veel persoonlijke verhalen en anekdotes. Het boek is ook een eerbetoon aan de liefde tussen Priscilla en Elvis, die ondanks hun scheiding altijd een speciale band bleven houden.

Elvis and Me is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com en Amazon.

Elvis: The Legend

Dit boek, geschreven door Gillian G. Gaar, is een uitgebreide gids voor de carrière van Elvis Presley. Het boek bevat veel foto’s en verhalen over Elvis’ muziek, films en persoonlijkheid, en biedt een diepgaande kijk op zijn invloed op de popcultuur. Het boek is een geweldige introductie tot Elvis Presley voor nieuwe fans en een waardevolle aanvulling op de collectie van elke Elvis-fan.

Elvis: The Legend is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com en Amazon.

Elvis Presley: The Searcher

Dit boek, geschreven door David Ritz, is gebaseerd op de documentaire Elvis Presley: The Searcher, die in 2018 werd uitgebracht. Het boek biedt een diepgaande kijk op Elvis’ muziek en persoonlijkheid, en bevat veel verhalen en anekdotes van mensen die met hem hebben samengewerkt. Het boek is een geweldige aanvulling op de documentaire en biedt een unieke kijk op het leven van Elvis Presley.

Elvis Presley: The Searcher is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com en Amazon.

Elvis: The King of Rock ‘n’ Roll

Dit boek, geschreven door Susan Doll, is een uitgebreide gids voor de carrière van Elvis Presley. Het boek bevat veel foto’s en verhalen over Elvis’ muziek, films en persoonlijkheid, en biedt een diepgaande kijk op zijn invloed op de popcultuur. Het boek is een geweldige introductie tot Elvis Presley voor nieuwe fans en een waardevolle aanvulling op de collectie van elke Elvis-fan.

Elvis: The King of Rock ‘n’ Roll is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com en Amazon.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over Elvis Presley, variërend van biografieën tot fotoboeken en alles daartussenin. Of je nu een nieuwe fan bent of al jarenlang fan bent, er is altijd wel een boek over Elvis dat je nog niet hebt gelezen. De boeken die we hier hebben besproken zijn slechts enkele van de beste boeken over Elvis Presley, maar er zijn er nog veel meer. Dus ga naar je lokale boekhandel of online retailer en ontdek de fascinerende wereld van Elvis Presley!

Plaats een reactie