Boeken over emoties

Emoties zijn een belangrijk onderdeel van ons leven. Ze beïnvloeden onze gedachten, ons gedrag en onze relaties met anderen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over emoties. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. Emoties & Gevoelens

Dit boek van Paul Ekman is een klassieker op het gebied van emoties. Ekman is een bekende psycholoog die zich heeft gespecialiseerd in emoties en non-verbale communicatie. In dit boek beschrijft hij de verschillende emoties die we kunnen ervaren en hoe we deze kunnen herkennen bij anderen. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel voorbeelden en oefeningen. Het is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over emoties en hoe we hiermee om kunnen gaan.

Je kunt Emoties & Gevoelens kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. De kracht van kwetsbaarheid

Dit boek van Brené Brown gaat over de kracht van kwetsbaarheid. Brown is een onderzoeker en schrijver die zich richt op thema’s als schaamte, kwetsbaarheid en moed. In dit boek beschrijft ze hoe kwetsbaarheid ons kan helpen om meer verbinding te maken met anderen en om ons leven meer betekenis te geven. Het boek is geschreven in een persoonlijke en toegankelijke stijl en bevat veel praktische tips en oefeningen.

Je kunt De kracht van kwetsbaarheid kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. De kunst van het geluk

Dit boek van de Dalai Lama en Howard Cutler gaat over geluk en hoe we dit kunnen bereiken. De Dalai Lama is een bekende boeddhistische leider die zich richt op thema’s als compassie, mededogen en geluk. In dit boek beschrijft hij hoe we ons geluk kunnen vergroten door middel van meditatie, mindfulness en andere technieken. Het boek is geschreven in een heldere en toegankelijke stijl en bevat veel praktische tips en oefeningen.

Je kunt De kunst van het geluk kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. De edele kunst van not giving a f*ck

Dit boek van Mark Manson gaat over hoe we ons minder druk kunnen maken om wat anderen van ons denken. Manson is een schrijver en blogger die zich richt op persoonlijke ontwikkeling en zelfverbetering. In dit boek beschrijft hij hoe we ons kunnen bevrijden van de druk om altijd maar perfect te zijn en hoe we ons kunnen richten op wat echt belangrijk is in het leven. Het boek is geschreven in een humoristische en provocerende stijl en bevat veel praktische tips en oefeningen.

Je kunt De edele kunst van not giving a f*ck kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. De kracht van het nu

Dit boek van Eckhart Tolle gaat over mindfulness en hoe we meer in het moment kunnen leven. Tolle is een spiritueel leraar die zich richt op thema’s als bewustzijn, meditatie en verlichting. In dit boek beschrijft hij hoe we ons kunnen bevrijden van onze gedachten en emoties en hoe we meer kunnen genieten van het leven in het hier en nu. Het boek is geschreven in een heldere en toegankelijke stijl en bevat veel praktische tips en oefeningen.

Je kunt De kracht van het nu kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over emoties en hoe we hiermee om kunnen gaan. De boeken die we in dit artikel hebben besproken zijn slechts een kleine selectie van wat er allemaal te vinden is. Of je nu meer wilt weten over emoties, geluk, kwetsbaarheid of mindfulness, er is altijd wel een boek dat bij jou past. Je kunt deze boeken kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com. Veel leesplezier!

Plaats een reactie