Boeken over emotionele verwaarlozing

Emotionele verwaarlozing is een vorm van kindermishandeling waarbij een kind niet de emotionele steun krijgt die het nodig heeft om zich te ontwikkelen. Dit kan leiden tot ernstige psychische problemen op latere leeftijd. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor dit onderwerp en zijn er verschillende boeken geschreven die hierover gaan. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. “Verbonden” van Amir Levine en Rachel Heller

“Verbonden” is een boek dat gaat over hechting en hoe dit ons leven beïnvloedt. Het boek beschrijft hoe onze hechtingsstijl wordt gevormd in onze vroege jeugd en hoe dit ons gedrag en relaties op latere leeftijd beïnvloedt. Het boek gaat ook in op emotionele verwaarlozing en hoe dit onze hechtingsstijl kan beïnvloeden. Het boek is geschreven door Amir Levine en Rachel Heller en is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. “Verborgen verdriet” van Jonice Webb

“Verborgen verdriet” is geschreven door Jonice Webb en gaat over emotionele verwaarlozing en de gevolgen hiervan op latere leeftijd. Het boek beschrijft hoe emotionele verwaarlozing kan leiden tot problemen zoals depressie, angst en relatieproblemen. Het boek biedt ook handvatten voor mensen die zelf te maken hebben gehad met emotionele verwaarlozing. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. “De kracht van kwetsbaarheid” van Brené Brown

“De kracht van kwetsbaarheid” is geschreven door Brené Brown en gaat over het belang van kwetsbaarheid in ons leven. Het boek beschrijft hoe kwetsbaarheid ons kan helpen om verbinding te maken met anderen en hoe het ons kan helpen om te groeien en te ontwikkelen. Het boek gaat ook in op emotionele verwaarlozing en hoe dit ons kan belemmeren om kwetsbaar te zijn. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. “Het drama van het begaafde kind” van Alice Miller

“Het drama van het begaafde kind” is geschreven door Alice Miller en gaat over de gevolgen van emotionele verwaarlozing en mishandeling op de ontwikkeling van kinderen. Het boek beschrijft hoe kinderen die te maken hebben gehad met emotionele verwaarlozing vaak hun eigen gevoelens en behoeften negeren om aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Het boek biedt ook handvatten voor mensen die zelf te maken hebben gehad met emotionele verwaarlozing. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. “De kracht van het nu” van Eckhart Tolle

“De kracht van het nu” is geschreven door Eckhart Tolle en gaat over het belang van in het moment leven. Het boek beschrijft hoe we vaak vastzitten in ons verleden of ons zorgen maken over de toekomst en hoe dit ons kan belemmeren om in het moment te leven. Het boek gaat ook in op emotionele verwaarlozing en hoe dit ons kan belemmeren om in het moment te leven. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Er zijn dus verschillende boeken geschreven over emotionele verwaarlozing en de gevolgen hiervan op ons leven. Deze boeken bieden handvatten voor mensen die zelf te maken hebben gehad met emotionele verwaarlozing en kunnen ook helpen om meer inzicht te krijgen in dit onderwerp. De boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Plaats een reactie