Boeken over Engeland

Engeland is een land met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er talloze boeken zijn geschreven over dit land. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

Reisgidsen

Als je van plan bent om naar Engeland te reizen, dan zijn er talloze reisgidsen beschikbaar die je kunnen helpen bij het plannen van je reis. Een van de bekendste reisgidsen is de Lonely Planet. Deze gids biedt uitgebreide informatie over de verschillende regio’s van Engeland, inclusief bezienswaardigheden, accommodaties en restaurants. Andere populaire reisgidsen zijn de Rough Guide en de Bradt Guide.

Je kunt deze reisgidsen kopen bij lokale boekenwinkels, maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com of Amazon.

Geschiedenisboeken

Engeland heeft een lange en rijke geschiedenis, en er zijn dan ook talloze boeken geschreven over de geschiedenis van dit land. Een van de bekendste historici die over Engeland heeft geschreven is Simon Schama. Zijn boek “A History of Britain” is een uitgebreide geschiedenis van Engeland, van de prehistorie tot het heden.

Andere populaire geschiedenisboeken over Engeland zijn “The English and their History” van Robert Tombs en “The Making of Modern Britain” van Andrew Marr.

Je kunt deze geschiedenisboeken kopen bij lokale boekenwinkels, maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com of Amazon.

Literatuur

Engeland heeft een rijke literaire traditie, en er zijn dan ook talloze boeken geschreven door Engelse auteurs. Een van de bekendste Engelse schrijvers is Charles Dickens. Zijn boeken, zoals “Oliver Twist” en “Great Expectations”, zijn klassiekers van de Engelse literatuur.

Andere populaire Engelse schrijvers zijn Jane Austen, William Shakespeare en Virginia Woolf.

Je kunt deze literaire werken kopen bij lokale boekenwinkels, maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com of Amazon.

Kookboeken

Engeland staat bekend om zijn traditionele gerechten, zoals fish and chips en shepherd’s pie. Er zijn dan ook talloze kookboeken beschikbaar die je kunnen helpen bij het bereiden van deze gerechten. Een van de bekendste kookboeken is “The Silver Spoon”, een Italiaans kookboek dat ook veel Engelse gerechten bevat.

Andere populaire kookboeken over Engelse gerechten zijn “The Complete Traditional Recipe Book” van Sarah Edington en “The Great British Bake Off: How to Bake” van Linda Collister.

Je kunt deze kookboeken kopen bij lokale boekenwinkels, maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com of Amazon.

Conclusie

Er zijn talloze boeken beschikbaar over Engeland, van reisgidsen tot geschiedenisboeken en van literatuur tot kookboeken. Je kunt deze boeken kopen bij lokale boekenwinkels, maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com of Amazon. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Engeland, de literatuur of de traditionele gerechten, er is altijd wel een boek dat bij je past.

Plaats een reactie