Boeken over Etty Hillesum

Etty Hillesum was een Joodse vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog dagboeken bijhield. Haar dagboeken zijn later gepubliceerd en hebben veel indruk gemaakt op lezers over de hele wereld. In dit artikel bespreken we enkele boeken over Etty Hillesum en waar je deze kunt kopen.

1. Het verstoorde leven

Het verstoorde leven is het dagboek van Etty Hillesum. Het boek is voor het eerst gepubliceerd in 1981 en sindsdien in vele talen vertaald. Het dagboek begint in maart 1941 en eindigt in september 1943, en geeft een indrukwekkend beeld van het leven van Etty Hillesum tijdens de oorlog. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. Etty Hillesum en Rilke

Etty Hillesum was een groot bewonderaar van de dichter Rainer Maria Rilke. In Etty Hillesum en Rilke worden de brieven van Etty Hillesum aan Rilke besproken. Het boek geeft een interessant inzicht in de relatie tussen Etty Hillesum en Rilke en hoe deze relatie haar leven heeft beïnvloed. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. Etty Hillesum en het verlangen naar zin

Etty Hillesum was een spiritueel persoon en haar dagboeken zijn doordrenkt van spirituele overpeinzingen. In Etty Hillesum en het verlangen naar zin worden deze overpeinzingen besproken en geanalyseerd. Het boek geeft een dieper inzicht in de spirituele zoektocht van Etty Hillesum en hoe deze zoektocht haar heeft geholpen om te overleven tijdens de oorlog. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. Etty Hillesum en de stilte

Etty Hillesum was een vrouw die veel waarde hechtte aan stilte en meditatie. In Etty Hillesum en de stilte worden haar dagboeken besproken vanuit het perspectief van stilte en meditatie. Het boek geeft een interessant inzicht in hoe Etty Hillesum stilte en meditatie gebruikte om haar geest te kalmeren en haar innerlijke kracht te vinden. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. Etty Hillesum en de kunst van het leven

Etty Hillesum was een vrouw die leefde met een diep gevoel van betekenis en doel. In Etty Hillesum en de kunst van het leven worden haar dagboeken besproken vanuit het perspectief van de kunst van het leven. Het boek geeft een interessant inzicht in hoe Etty Hillesum haar leven leefde met een diep gevoel van betekenis en doel, en hoe ze anderen inspireerde om hetzelfde te doen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken over Etty Hillesum te vinden, elk met hun eigen unieke perspectief op haar leven en werk. Of je nu geïnteresseerd bent in haar dagboeken, haar spirituele zoektocht, haar liefde voor Rilke, haar liefde voor stilte en meditatie, of haar kunst van het leven, er is een boek dat bij je past. Je kunt deze boeken kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Plaats een reactie