Boeken over familie en relaties

Er zijn talloze boeken geschreven over familie en relaties. Of het nu gaat om romans, zelfhulpboeken of biografieën, er is voor ieder wat wils. In dit artikel zullen we een aantal boeken bespreken die de moeite waard zijn om te lezen als je geïnteresseerd bent in dit onderwerp.

Romans over familie en relaties

Een van de bekendste romans over familie en relaties is ‘Het diner’ van Herman Koch. Het boek gaat over twee echtparen die in een chique restaurant afspreken om te praten over hun kinderen, die samen iets verschrikkelijks hebben gedaan. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de hoofdpersoon, die langzaam maar zeker ontdekt wat er precies is gebeurd.

Een ander boek dat de moeite waard is om te lezen, is ‘De verborgen geschiedenis’ van Donna Tartt. Het boek gaat over een groep studenten aan een elitaire universiteit in de Verenigde Staten, die betrokken raken bij een moord. Het verhaal draait om de onderlinge relaties tussen de studenten en de gevolgen van hun daden.

Beide boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij bijvoorbeeld Bol.com.

Zelfhulpboeken over familie en relaties

Als je op zoek bent naar boeken die je kunnen helpen bij het verbeteren van je relaties met familieleden of partners, zijn er ook talloze zelfhulpboeken beschikbaar. Een van de bekendste auteurs op dit gebied is John Gottman, die onder andere ‘De zeven pijlers van een goede relatie’ heeft geschreven.

Een ander boek dat de moeite waard is om te lezen, is ‘De vijf talen van de liefde’ van Gary Chapman. In dit boek beschrijft Chapman vijf verschillende manieren waarop mensen hun liefde kunnen uiten en ontvangen. Door deze talen te herkennen en te spreken, kun je volgens Chapman je relaties verbeteren.

Zelfhulpboeken over familie en relaties zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij bijvoorbeeld Bol.com.

Biografieën over familie en relaties

Als je geïnteresseerd bent in de levensverhalen van anderen, zijn er ook talloze biografieën beschikbaar die zich richten op familie en relaties. Een voorbeeld hiervan is ‘De Stamhouder’ van Alexander Münninghoff, waarin hij het verhaal vertelt van zijn familie tijdens de Tweede Wereldoorlog en de nasleep daarvan.

Een ander boek dat de moeite waard is om te lezen, is ‘De Amerikaanse prinses’ van Annejet van der Zijl. Dit boek gaat over de Nederlandse Margriet van der Linden, die in de jaren ’60 trouwde met de Amerikaanse John F. Kennedy Jr. Het verhaal draait om de onderlinge relaties tussen Margriet, John en hun families.

Biografieën over familie en relaties zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij bijvoorbeeld Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken beschikbaar over familie en relaties, in verschillende genres en voor verschillende doeleinden. Of je nu op zoek bent naar een roman om te ontspannen, een zelfhulpboek om je relaties te verbeteren of een biografie om meer te leren over het leven van anderen, er is voor ieder wat wils. Vergeet niet om lokale boekhandels te steunen door daar je boeken te kopen, maar als dat niet mogelijk is, zijn er ook talloze online opties beschikbaar, zoals Bol.com.

Plaats een reactie