Boeken over farmacologie voor verpleegkundigen

Farmacologie is een belangrijk onderdeel van de verpleegkunde. Het gaat hierbij om de kennis van geneesmiddelen en hun werking op het menselijk lichaam. Verpleegkundigen hebben deze kennis nodig om patiënten op de juiste manier te kunnen behandelen en medicatie op de juiste manier toe te dienen. Er zijn verschillende boeken over farmacologie voor verpleegkundigen beschikbaar. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en aangeven waar je deze kunt kopen.

1. Farmacologie voor de verpleegkundige praktijk

Een van de meest gebruikte boeken over farmacologie voor verpleegkundigen is ‘Farmacologie voor de verpleegkundige praktijk’ van A. van der Sijs en H. van der Sijs-Bos. Dit boek is geschikt voor zowel beginnende als ervaren verpleegkundigen en biedt een overzicht van de belangrijkste geneesmiddelen en hun werking. Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken, waarbij elk hoofdstuk een specifiek onderwerp behandelt. Zo zijn er hoofdstukken over pijnbestrijding, antibiotica en psychofarmaca. Het boek bevat ook praktische informatie over het toedienen van medicatie en het voorkomen van bijwerkingen.

‘Farmacologie voor de verpleegkundige praktijk’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. De prijs van het boek varieert tussen de €50 en €70, afhankelijk van de uitvoering.

2. Farmacotherapie op maat

‘Farmacotherapie op maat’ van J. Neef en H. van den Berg is een ander veelgebruikt boek over farmacologie voor verpleegkundigen. Dit boek richt zich op de individuele patiënt en biedt handvatten voor het opstellen van een persoonlijk behandelplan. Het boek gaat in op de verschillende factoren die van invloed zijn op de werking van geneesmiddelen, zoals leeftijd, geslacht en comorbiditeit. Ook worden er praktische tips gegeven voor het monitoren van de effecten van medicatie en het voorkomen van bijwerkingen.

‘Farmacotherapie op maat’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. De prijs van het boek varieert tussen de €60 en €80, afhankelijk van de uitvoering.

3. Farmacologie en geneesmiddelen

‘Farmacologie en geneesmiddelen’ van H. van der Sijs-Bos en A. van der Sijs is een uitgebreid naslagwerk over farmacologie voor verpleegkundigen. Het boek gaat in op de verschillende aspecten van geneesmiddelen, zoals de farmacokinetiek, farmacodynamiek en farmacotherapie. Ook worden er praktische tips gegeven voor het toedienen van medicatie en het voorkomen van bijwerkingen. Het boek is geschikt voor zowel beginnende als ervaren verpleegkundigen.

‘Farmacologie en geneesmiddelen’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. De prijs van het boek varieert tussen de €60 en €80, afhankelijk van de uitvoering.

4. Farmacologie voor de zorgprofessional

‘Farmacologie voor de zorgprofessional’ van J. van der Bijl en M. van der Bijl is een overzichtelijk boek over farmacologie voor verpleegkundigen en andere zorgprofessionals. Het boek gaat in op de werking van geneesmiddelen en de verschillende factoren die van invloed zijn op de werking, zoals leeftijd, geslacht en comorbiditeit. Ook worden er praktische tips gegeven voor het toedienen van medicatie en het voorkomen van bijwerkingen.

‘Farmacologie voor de zorgprofessional’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. De prijs van het boek varieert tussen de €40 en €60, afhankelijk van de uitvoering.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken over farmacologie voor verpleegkundigen beschikbaar. Deze boeken bieden een overzicht van de belangrijkste geneesmiddelen en hun werking, en geven praktische tips voor het toedienen van medicatie en het voorkomen van bijwerkingen. Enkele veelgebruikte boeken zijn ‘Farmacologie voor de verpleegkundige praktijk’, ‘Farmacotherapie op maat’, ‘Farmacologie en geneesmiddelen’ en ‘Farmacologie voor de zorgprofessional’. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. De prijs van de boeken varieert tussen de €40 en €80, afhankelijk van de uitvoering.

Plaats een reactie