Boeken over feminisme

Feminisme is een belangrijk onderwerp in onze samenleving. Het gaat over gelijke rechten en kansen voor mannen en vrouwen. Er zijn veel boeken geschreven over feminisme, van klassiekers tot moderne werken. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

Klassiekers

Een van de bekendste boeken over feminisme is ‘De tweede sekse’ van Simone de Beauvoir. Dit boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1949 en is nog steeds relevant. De Beauvoir beschrijft hierin hoe vrouwen in onze samenleving worden onderdrukt en hoe dit komt door de manier waarop we denken over gender. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Een ander klassiek boek over feminisme is ‘Het onbehagen bij de vrouw’ van Germaine Greer. Dit boek werd gepubliceerd in 1970 en was een belangrijk werk in de tweede feministische golf. Greer beschrijft hierin hoe vrouwen in onze samenleving worden onderdrukt en hoe dit komt door de manier waarop we denken over gender. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Modernere werken

Er zijn ook veel moderne werken over feminisme. Een van de bekendste hiervan is ‘We should all be feminists’ van Chimamanda Ngozi Adichie. Dit boek is gebaseerd op een TED-talk die Adichie gaf en beschrijft hoe feminisme nog steeds relevant is in onze samenleving. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Een ander modern werk over feminisme is ‘Witte onschuld’ van Gloria Wekker. Dit boek beschrijft hoe witte mensen in Nederland vaak onbewust bijdragen aan racisme en seksisme. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Fictie

Er zijn ook veel romans geschreven over feminisme. Een van de bekendste hiervan is ‘De feminist’ van Saskia Noort. Dit boek beschrijft hoe een vrouwelijke journalist zichzelf ontdekt als feministe en hoe dit haar leven verandert. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Een ander boek over feminisme in de fictie is ‘De geniale vriendin’ van Elena Ferrante. Dit boek beschrijft de vriendschap tussen twee vrouwen in het ItaliĆ« van de jaren vijftig en zestig en hoe zij zich verzetten tegen de patriarchale samenleving waarin zij leven. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over feminisme, van klassiekers tot moderne werken en fictie. Deze boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com. Door deze boeken te lezen, kun je meer leren over feminisme en hoe het relevant is in onze samenleving.

Plaats een reactie