Boeken over fietsen

Fietsen is een populaire bezigheid in Nederland. Het is niet alleen een gezonde manier om je te verplaatsen, maar ook een ontspannende activiteit. Er zijn dan ook veel boeken geschreven over fietsen. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

De geschiedenis van de fiets

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de fiets, dan is het boek ‘De fiets’ van Hans-Erhard Lessing een aanrader. Dit boek beschrijft de ontwikkeling van de fiets vanaf de uitvinding in 1817 tot aan de moderne fietsen van nu. Het boek is rijk geïllustreerd met foto’s en tekeningen en bevat veel interessante feiten en verhalen. Je kunt dit boek onder andere kopen bij Bol.com.

Fietsroutes

Als je graag fietst en op zoek bent naar mooie fietsroutes, dan zijn er verschillende boeken die je kunt raadplegen. Het boek ‘Fietsen langs de Maas’ van Paul Benjaminse bijvoorbeeld, bevat 15 fietsroutes langs de Maas. Het boek is voorzien van duidelijke kaarten en beschrijvingen van de routes. Ook bevat het boek informatie over bezienswaardigheden en horecagelegenheden langs de routes. Je kunt dit boek onder andere kopen bij de lokale boekhandel of bij Bol.com.

Fietsen als sport

Fietsen is niet alleen een ontspannende activiteit, maar ook een populaire sport. Er zijn dan ook veel boeken geschreven over fietsen als sport. Het boek ‘De renner’ van Tim Krabbé is een klassieker op dit gebied. Het boek beschrijft de belevenissen van een wielrenner tijdens een zware wedstrijd. Het boek is niet alleen interessant voor wielrenners, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in de psychologie van de sporter. Je kunt dit boek onder andere kopen bij Bol.com.

Fietsen als lifestyle

Fietsen is niet alleen een activiteit of een sport, maar ook een lifestyle. Het boek ‘De fietsrepubliek’ van Pete Jordan beschrijft de fietscultuur in Nederland. Het boek is een persoonlijk verslag van de auteur, die als Amerikaan naar Nederland verhuisde en verliefd werd op de fiets. Het boek bevat veel interessante feiten en verhalen over de geschiedenis en de cultuur van het fietsen in Nederland. Je kunt dit boek onder andere kopen bij de lokale boekhandel of bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over fietsen. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de fiets, mooie fietsroutes, fietsen als sport of fietsen als lifestyle, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jouw interesse past. Je kunt deze boeken kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com. Veel leesplezier!

Plaats een reactie