Boeken over Frankrijk

Frankrijk is een land dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis, cultuur en gastronomie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er talloze boeken zijn geschreven over dit prachtige land. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over Frankrijk bespreken en waar je deze kunt kopen.

1. “Parijs is een feest” door Ernest Hemingway

Dit boek is een klassieker en een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in Parijs en de literaire scene van de jaren 20. Hemingway beschrijft zijn ervaringen in Parijs, waar hij woonde met zijn vrouw Hadley. Het boek geeft een prachtig beeld van het Parijs van die tijd en de vele beroemde schrijvers en kunstenaars die er woonden. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. “De Bourgondiërs” door Bart Van Loo

Dit boek is een fascinerende geschiedenis van de Bourgondische dynastie en hun invloed op de Franse geschiedenis en cultuur. Van Loo beschrijft de opkomst van de Bourgondiërs en hun rol in de Honderdjarige Oorlog en de Renaissance. Het boek is zeer goed geschreven en leest als een roman. Het is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. “Provence, 1970” door Luke Barr

Dit boek beschrijft de ontmoetingen tussen enkele van de grootste culinaire iconen van de 20e eeuw, waaronder Julia Child, James Beard en M.F.K. Fisher. Het boek speelt zich af in de Provence in 1970 en beschrijft de culinaire revolutie die daar plaatsvond. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. “Het Frankrijk van de Tour” door Marijn de Vries

Dit boek beschrijft de geschiedenis van de Tour de France en de rol die Frankrijk speelt in deze iconische wielerwedstrijd. De Vries beschrijft de geschiedenis van de Tour en de vele beroemde renners die de wedstrijd hebben gewonnen. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. “De Franse keuken” door Julia Child

Dit boek is een klassieker en een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de Franse keuken. Julia Child was een Amerikaanse chef-kok die in de jaren 60 en 70 populair werd door haar kookprogramma’s op televisie. In dit boek beschrijft ze de basisprincipes van de Franse keuken en geeft ze vele recepten en tips. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

6. “De zomer van 1927” door Bill Bryson

Dit boek beschrijft de zomer van 1927 in Amerika en Europa, een zomer die vol zat met historische gebeurtenissen en persoonlijkheden. Bryson beschrijft onder andere de vlucht van Charles Lindbergh over de Atlantische Oceaan, de opkomst van Al Capone en de ontdekking van de tombe van Toetanchamon. Het boek bevat ook een hoofdstuk over Frankrijk en beschrijft de vele beroemde schrijvers en kunstenaars die er woonden. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

7. “De Franse revolutie” door Simon Schama

Dit boek is een uitgebreide geschiedenis van de Franse Revolutie en de impact die deze had op de Franse samenleving en de rest van Europa. Schama beschrijft de oorzaken en gevolgen van de revolutie en de vele beroemde figuren die erbij betrokken waren. Het boek is zeer goed geschreven en leest als een roman. Het is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

8. “De Elegance van de egel” door Muriel Barbery

Dit boek is een roman die zich afspeelt in een chique appartementencomplex in Parijs. Het boek beschrijft de levens van twee vrouwen, de conciërge van het gebouw en een bewoonster. Het boek is een prachtige beschrijving van het leven in Parijs en de Franse cultuur. Het is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over Frankrijk en de vele aspecten van de Franse cultuur en geschiedenis. Of je nu geïnteresseerd bent in de Franse keuken, de Tour de France of de Franse Revolutie, er is altijd wel een boek dat bij je past. De boeken die we hierboven hebben besproken zijn slechts enkele voorbeelden van de vele boeken die er over Frankrijk te vinden zijn. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Duik in de rijke geschiedenis en cultuur van Frankrijk en ontdek de vele prachtige boeken die erover zijn geschreven.

Plaats een reactie