Boeken over fraude

Fraude is een misdrijf waarbij iemand opzettelijk misleidt, bedriegt of liegt om financieel gewin te behalen. Het is een ernstig probleem dat in alle sectoren van de samenleving voorkomt, van bedrijven tot overheden en non-profitorganisaties. Gelukkig zijn er verschillende boeken geschreven over fraude, die ons kunnen helpen om dit probleem beter te begrijpen en te voorkomen. In dit artikel bespreken we enkele van de beste boeken over fraude die in het Nederlands verkrijgbaar zijn.

1. Fraude! – Jeroen Smit

Fraude! is een boek geschreven door Jeroen Smit, een bekende Nederlandse journalist en auteur. Het boek gaat over de grootste fraudezaken in Nederland, van de vastgoedfraude bij Bouwfonds tot de boekhoudfraude bij Ahold. Smit beschrijft op een toegankelijke manier hoe deze fraudezaken tot stand kwamen en wat de gevolgen waren voor de betrokkenen. Het boek is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de achtergronden van fraude en hoe deze voorkomen kan worden.

Fraude! is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. De vastgoedfraude – Vasco van der Boon en Gerben van der Marel

De vastgoedfraude is een boek geschreven door Vasco van der Boon en Gerben van der Marel, twee journalisten van Het Financieele Dagblad. Het boek gaat over de grootste vastgoedfraudezaak in Nederland, waarbij vastgoedondernemers en ambtenaren van de gemeente Rotterdam betrokken waren. Van der Boon en Van der Marel beschrijven op een gedetailleerde manier hoe deze fraudezaak tot stand kwam en hoe de betrokkenen werden vervolgd. Het boek is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de vastgoedsector en de risico’s van fraude.

De vastgoedfraude is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. De fraudefabriek – Marcel van Silfhout en Jan Maarten Slagter

De fraudefabriek is een boek geschreven door Marcel van Silfhout en Jan Maarten Slagter. Het boek gaat over de rol van banken en accountants bij fraudezaken, en hoe deze instellingen fraude kunnen voorkomen. Van Silfhout en Slagter beschrijven op een kritische manier hoe banken en accountants soms meewerken aan fraude, en hoe dit voorkomen kan worden door betere regelgeving en toezicht. Het boek is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de financiële sector en de rol van banken en accountants bij fraude.

De fraudefabriek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. De ontsporing – Ton Hooijmaijers

De ontsporing is een boek geschreven door Ton Hooijmaijers, een voormalig politicus die veroordeeld werd voor fraude. Het boek gaat over de persoonlijke ervaringen van Hooijmaijers tijdens zijn politieke carrière en zijn veroordeling voor fraude. Hooijmaijers beschrijft op een openhartige manier hoe hij in de verleiding kwam om fraude te plegen en hoe hij uiteindelijk betrapt werd. Het boek is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de psychologie van fraude en hoe mensen in de verleiding kunnen komen om fraude te plegen.

De ontsporing is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. De zaak Shell – Jelmer Mommers

De zaak Shell is een boek geschreven door Jelmer Mommers, een journalist van De Correspondent. Het boek gaat over de rol van Shell bij klimaatverandering en de fraude die het bedrijf pleegde om de gevolgen van klimaatverandering te verdoezelen. Mommers beschrijft op een kritische manier hoe Shell jarenlang de risico’s van klimaatverandering negeerde en hoe het bedrijf fraude pleegde om de publieke opinie te beïnvloeden. Het boek is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de rol van bedrijven bij klimaatverandering en de risico’s van fraude.

De zaak Shell is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Fraude is een ernstig probleem dat in alle sectoren van de samenleving voorkomt. Gelukkig zijn er verschillende boeken geschreven over fraude, die ons kunnen helpen om dit probleem beter te begrijpen en te voorkomen. In dit artikel hebben we enkele van de beste boeken over fraude besproken die in het Nederlands verkrijgbaar zijn. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. We raden iedereen aan om deze boeken te lezen en meer te leren over de risico’s van fraude en hoe deze voorkomen kunnen worden.

Plaats een reactie