Boeken over functioneel programmeren

Functioneel programmeren is een programmeerparadigma waarbij de nadruk ligt op het gebruik van functies en het vermijden van gedeelde toestanden en mutaties. Het is een populaire manier van programmeren die steeds meer aan populariteit wint. Er zijn verschillende boeken beschikbaar over functioneel programmeren die je kunnen helpen om deze programmeerstijl onder de knie te krijgen. In dit artikel bespreken we enkele van de beste boeken over functioneel programmeren die beschikbaar zijn in het Nederlands.

1. Functioneel programmeren in F#

Functioneel programmeren in F# is geschreven door Tomas Petricek en Jon Skeet. Het boek is bedoeld voor programmeurs die al bekend zijn met een andere programmeertaal en willen leren hoe ze functioneel kunnen programmeren in F#. Het boek behandelt onderwerpen zoals functionele datastructuren, hogere-orde functies en asynchrone programmering. Het boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bevat veel praktische voorbeelden en oefeningen.

Functioneel programmeren in F# is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

2. Haskell: de eerste stap

Haskell: de eerste stap is geschreven door Doaitse Swierstra en is bedoeld voor programmeurs die willen leren hoe ze kunnen programmeren in Haskell. Het boek behandelt onderwerpen zoals functies, types, recursie en hogere-orde functies. Het boek is geschikt voor beginners en bevat veel praktische voorbeelden en oefeningen.

Haskell: de eerste stap is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

3. Functioneel programmeren in Scala

Functioneel programmeren in Scala is geschreven door Paul Chiusano en Rúnar Bjarnason. Het boek is bedoeld voor programmeurs die al bekend zijn met Scala en willen leren hoe ze functioneel kunnen programmeren in Scala. Het boek behandelt onderwerpen zoals functies, types, recursie en hogere-orde functies. Het boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bevat veel praktische voorbeelden en oefeningen.

Functioneel programmeren in Scala is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

4. Purely Functional Data Structures

Purely Functional Data Structures is geschreven door Chris Okasaki en is bedoeld voor programmeurs die willen leren hoe ze functionele datastructuren kunnen implementeren. Het boek behandelt onderwerpen zoals functionele lijsten, bomen en grafen. Het boek is geschikt voor gevorderde programmeurs en bevat veel praktische voorbeelden en oefeningen.

Purely Functional Data Structures is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

5. Functioneel programmeren in JavaScript

Functioneel programmeren in JavaScript is geschreven door Luis Atencio en is bedoeld voor programmeurs die willen leren hoe ze functioneel kunnen programmeren in JavaScript. Het boek behandelt onderwerpen zoals functies, types, recursie en hogere-orde functies. Het boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bevat veel praktische voorbeelden en oefeningen.

Functioneel programmeren in JavaScript is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Functioneel programmeren is een populaire manier van programmeren die steeds meer aan populariteit wint. Er zijn verschillende boeken beschikbaar over functioneel programmeren die je kunnen helpen om deze programmeerstijl onder de knie te krijgen. In dit artikel hebben we enkele van de beste boeken over functioneel programmeren besproken die beschikbaar zijn in het Nederlands. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com. Of je nu een beginner of een gevorderde programmeur bent, er is altijd een boek dat bij jou past.

Plaats een reactie