Boeken over gedragsproblemen

Gedragsproblemen kunnen zich op verschillende manieren uiten en kunnen een grote impact hebben op het dagelijks leven van zowel de persoon zelf als zijn of haar omgeving. Gelukkig zijn er veel boeken geschreven over dit onderwerp die kunnen helpen bij het begrijpen en omgaan met gedragsproblemen. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en waar je ze kunt kopen.

1. Gedragsproblemen in de klas in het basisonderwijs

Dit boek, geschreven door Kees van Overveld, is gericht op leerkrachten in het basisonderwijs en biedt praktische handvatten voor het omgaan met gedragsproblemen in de klas. Het boek behandelt onder andere de oorzaken van gedragsproblemen, hoe je gedrag kunt observeren en analyseren en welke interventies je kunt toepassen. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

2. Kinderen met gedragsproblemen

Dit boek, geschreven door Walter Matthys en Caroline Braet, richt zich op ouders van kinderen met gedragsproblemen. Het boek biedt informatie over verschillende soorten gedragsproblemen, zoals ADHD en oppositioneel-opstandige stoornis, en geeft tips en adviezen voor het omgaan met deze problemen. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

3. Gedragsproblemen bij kinderen en jongeren

Dit boek, geschreven door Pieter Duker en Anneke Goudswaard, is gericht op professionals die werken met kinderen en jongeren met gedragsproblemen. Het boek biedt informatie over verschillende soorten gedragsproblemen en geeft handvatten voor het diagnosticeren en behandelen van deze problemen. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

4. Geef me de 5

Dit boek, geschreven door Colette de Bruin, richt zich op ouders en professionals die werken met kinderen en jongeren met autisme. Het boek biedt praktische handvatten voor het omgaan met autisme, zoals het creƫren van structuur en het verminderen van prikkels. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

5. Het puberende brein

Dit boek, geschreven door Eveline Crone, richt zich op ouders en professionals die werken met pubers. Het boek biedt inzicht in de ontwikkeling van het puberbrein en hoe dit van invloed kan zijn op gedrag. Het boek geeft handvatten voor het omgaan met pubergedrag en het stimuleren van positief gedrag. Het boek is te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over gedragsproblemen en hoe hiermee om te gaan. Of je nu een ouder, leerkracht of professional bent, er is altijd wel een boek dat bij jouw situatie past. De boeken zijn te koop bij lokale boekhandels en online bij Bol.com. Door het lezen van deze boeken kun je meer inzicht krijgen in gedragsproblemen en handvatten krijgen voor het omgaan met deze problemen.

Plaats een reactie