Boeken over gedragsverandering

Gedragsverandering is een onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt. Of het nu gaat om het stoppen met roken, gezonder eten of meer bewegen, we willen allemaal wel eens ons gedrag veranderen. Gelukkig zijn er tal van boeken geschreven die ons hierbij kunnen helpen. In dit artikel bespreken we enkele van de beste boeken over gedragsverandering die in het Nederlands verkrijgbaar zijn.

1. De kracht van gewoonte – Charles Duhigg

De kracht van gewoonte is een boek dat al jarenlang populair is onder mensen die hun gedrag willen veranderen. In dit boek legt Charles Duhigg uit hoe gewoontes werken en hoe we ze kunnen veranderen. Hij baseert zich hierbij op wetenschappelijk onderzoek en praktijkvoorbeelden. Het boek is geschreven in een toegankelijke stijl en bevat veel praktische tips.

De kracht van gewoonte is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. Mindset – Carol Dweck

Mindset is een boek dat gaat over de manier waarop we denken over onszelf en onze capaciteiten. Carol Dweck onderscheidt twee soorten mindset: de fixed mindset en de growth mindset. Mensen met een fixed mindset geloven dat hun capaciteiten vaststaan en niet kunnen veranderen. Mensen met een growth mindset geloven dat ze zichzelf kunnen ontwikkelen en groeien. In het boek legt Dweck uit hoe we onze mindset kunnen veranderen en hoe dit ons kan helpen om ons gedrag te veranderen.

Mindset is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

3. De edele kunst van not giving a f*ck – Mark Manson

De edele kunst van not giving a f*ck is een boek dat gaat over persoonlijke groei en geluk. Mark Manson stelt dat we ons te veel zorgen maken over dingen die er eigenlijk niet toe doen. Hij pleit voor een meer realistische kijk op het leven en voor het maken van keuzes die echt belangrijk voor ons zijn. Het boek is geschreven in een humoristische stijl en bevat veel praktische tips.

De edele kunst van not giving a f*ck is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

4. De kleine Covey – Stephen Covey

De kleine Covey is een samenvatting van het bekende boek De zeven eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen Covey. In het boek worden de belangrijkste principes uitgelegd die ons kunnen helpen om ons gedrag te veranderen en ons leven meer richting te geven. Het boek is geschreven in een toegankelijke stijl en bevat veel praktische voorbeelden.

De kleine Covey is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

5. De kracht van het NU – Eckhart Tolle

De kracht van het NU is een boek dat gaat over mindfulness en bewustzijn. Eckhart Tolle stelt dat we ons te veel laten leiden door onze gedachten en emoties en dat we daardoor niet echt in het moment kunnen leven. In het boek legt hij uit hoe we ons bewustzijn kunnen vergroten en meer in het moment kunnen leven. Het boek is geschreven in een spirituele stijl en bevat veel praktische oefeningen.

De kracht van het NU is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn tal van boeken geschreven over gedragsverandering. In dit artikel hebben we enkele van de beste boeken besproken die in het Nederlands verkrijgbaar zijn. Of je nu wilt stoppen met roken, gezonder wilt eten of meer wilt bewegen, er is altijd wel een boek dat je kan helpen om je gedrag te veranderen. De boeken zijn verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Plaats een reactie