Boeken over geestelijke gezondheidsdiensten

Geestelijke gezondheidsdiensten zijn van groot belang voor onze samenleving. Steeds meer mensen hebben te maken met psychische problemen en daarom is het belangrijk dat er goede hulp beschikbaar is. Er zijn verschillende boeken geschreven over geestelijke gezondheidsdiensten die interessant kunnen zijn voor zowel professionals als voor mensen die zelf te maken hebben met psychische problemen. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. De GGZ in de praktijk

Dit boek is geschreven door Peter Dijkshoorn en geeft een goed beeld van de geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Het boek is bedoeld voor professionals in de GGZ, maar kan ook interessant zijn voor mensen die zelf te maken hebben met psychische problemen. Het boek behandelt onder andere de geschiedenis van de GGZ, de verschillende behandelmethoden en de organisatie van de GGZ. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. Handboek psychopathologie

Dit boek is geschreven door Michiel W. Hengeveld en behandelt de verschillende psychische stoornissen die kunnen voorkomen. Het boek is bedoeld voor professionals in de GGZ, maar kan ook interessant zijn voor mensen die zelf te maken hebben met psychische problemen. Het boek geeft een goed beeld van de verschillende stoornissen en de behandelingen die daarbij horen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. De kracht van kwetsbaarheid

Dit boek is geschreven door Brené Brown en gaat over de kracht van kwetsbaarheid. Het boek is niet specifiek gericht op de GGZ, maar kan wel interessant zijn voor mensen die te maken hebben met psychische problemen. Het boek gaat over het omgaan met emoties en het accepteren van kwetsbaarheid. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. De depressie survivalgids

Dit boek is geschreven door Jody E. Ziehm en is bedoeld voor mensen die te maken hebben met depressie. Het boek geeft praktische tips en adviezen om beter om te gaan met depressie. Het boek is geschreven vanuit ervaringsdeskundigheid en kan daarom herkenbaar zijn voor mensen die zelf te maken hebben met depressie. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. De kracht van mindfulness

Dit boek is geschreven door Mark Williams en Danny Penman en gaat over de kracht van mindfulness. Het boek is niet specifiek gericht op de GGZ, maar kan wel interessant zijn voor mensen die te maken hebben met psychische problemen. Het boek geeft praktische tips en adviezen om meer in het moment te leven en minder te piekeren. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

6. De GGZ in de toekomst

Dit boek is geschreven door Jim van Os en geeft een beeld van de toekomst van de GGZ. Het boek is bedoeld voor professionals in de GGZ, maar kan ook interessant zijn voor mensen die zelf te maken hebben met psychische problemen. Het boek gaat onder andere over de veranderingen die nodig zijn in de GGZ en de rol van de patiënt in de behandeling. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken geschreven over geestelijke gezondheidsdiensten die interessant kunnen zijn voor zowel professionals als voor mensen die zelf te maken hebben met psychische problemen. De boeken behandelen onder andere de geschiedenis van de GGZ, de verschillende behandelmethoden en de organisatie van de GGZ. Daarnaast zijn er ook boeken die specifiek gericht zijn op bepaalde stoornissen, zoals depressie. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Plaats een reactie