Boeken over geestelijke gezondheidszorg

Geestelijke gezondheidszorg is een belangrijk onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt in onze samenleving. Steeds meer mensen hebben te maken met psychische problemen en daarom is het belangrijk om hier meer over te weten te komen. Er zijn veel boeken geschreven over geestelijke gezondheidszorg die je kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in dit onderwerp. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. De depressie-epidemie

De depressie-epidemie is geschreven door Trudy Dehue en gaat over de opkomst van depressie als volksziekte. In het boek wordt onderzocht hoe het komt dat steeds meer mensen last hebben van depressies en wat de gevolgen hiervan zijn. Dehue stelt dat de manier waarop we naar depressie kijken niet klopt en dat we ons moeten richten op het versterken van de veerkracht van mensen in plaats van het behandelen van symptomen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. Borderline Times

Borderline Times is geschreven door Dirk De Wachter en gaat over de borderline persoonlijkheidsstoornis. De Wachter is een bekende Belgische psychiater en pleit in zijn boek voor meer begrip en empathie voor mensen met deze stoornis. Hij beschrijft hoe onze maatschappij steeds meer gericht is op presteren en hoe dit kan leiden tot psychische problemen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. De kracht van kwetsbaarheid

De kracht van kwetsbaarheid is geschreven door Brené Brown en gaat over het omgaan met kwetsbaarheid en schaamte. Brown is een Amerikaanse onderzoeker en schrijver en heeft veel onderzoek gedaan naar deze onderwerpen. In het boek beschrijft ze hoe kwetsbaarheid juist kracht kan geven en hoe we ons kunnen bevrijden van schaamte. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. De meeste mensen deugen

De meeste mensen deugen is geschreven door Rutger Bregman en gaat niet specifiek over geestelijke gezondheidszorg, maar wel over hoe we als mensheid kunnen samenleven. Bregman stelt dat we vaak uitgaan van het slechte in de mens, terwijl de meeste mensen juist deugen. Hij beschrijft hoe we kunnen bouwen aan een betere samenleving door uit te gaan van vertrouwen en samenwerking. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. De edele kunst van not giving a f*ck

De edele kunst van not giving a f*ck is geschreven door Mark Manson en gaat over hoe we ons leven kunnen verbeteren door minder te geven om dingen die er niet toe doen. Manson stelt dat we vaak te veel bezig zijn met wat anderen van ons denken en dat dit ons belemmert om ons eigen leven te leiden. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Er zijn nog veel meer boeken geschreven over geestelijke gezondheidszorg, maar dit zijn een aantal aanraders. Het is belangrijk om te blijven leren en lezen over dit onderwerp, zodat we meer begrip en empathie kunnen hebben voor mensen met psychische problemen. Je kunt deze boeken kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Plaats een reactie