Boeken over gehandicaptensport

Gehandicaptensport is een belangrijk onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt. Het is een manier om mensen met een beperking te laten deelnemen aan sport en hen te laten genieten van de voordelen die sport biedt. Er zijn verschillende boeken geschreven over gehandicaptensport die inspirerend en informatief zijn. In dit artikel zullen we enkele van deze boeken bespreken en waar je ze kunt kopen.

1. “Sporten met een handicap” door Esther Vergeer

Esther Vergeer is een van de meest succesvolle rolstoeltennissers aller tijden. In haar boek “Sporten met een handicap” deelt ze haar persoonlijke ervaringen en geeft ze advies aan mensen met een handicap die willen sporten. Het boek bevat ook interviews met andere gehandicapte sporters en hun verhalen over hoe sport hun leven heeft veranderd. Het is een inspirerend boek dat laat zien dat sporten met een handicap mogelijk is en dat het veel voordelen heeft.

Je kunt “Sporten met een handicap” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. “Gehandicaptensport” door Jan Rijpstra

Jan Rijpstra is een bekende naam in de wereld van gehandicaptensport. Hij heeft jarenlange ervaring als coach en trainer van gehandicapte sporters en heeft veel kennis over de verschillende sporten en de uitdagingen waarmee gehandicapte sporters te maken hebben. In zijn boek “Gehandicaptensport” deelt hij zijn kennis en ervaringen en geeft hij praktische tips voor gehandicapte sporters en hun coaches. Het boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en biedt een uitgebreid overzicht van de verschillende sporten en de regels en voorschriften die daarbij horen.

Je kunt “Gehandicaptensport” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. “De kracht van sport” door Marc de Hond

Marc de Hond was een bekende Nederlandse presentator en theatermaker voordat hij in 2018 overleed aan de gevolgen van kanker. Hij was ook een fervent rolstoelbasketballer en schreef het boek “De kracht van sport” over zijn ervaringen als gehandicapte sporter. Het boek gaat niet alleen over sport, maar ook over de kracht van positief denken en doorzettingsvermogen. Het is een inspirerend boek dat laat zien dat je met de juiste instelling veel kunt bereiken, zelfs als je een handicap hebt.

Je kunt “De kracht van sport” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. “Gehandicaptensport in beeld” door Johan ten Hove

“Gehandicaptensport in beeld” is een fotoboek dat de schoonheid en kracht van gehandicaptensport laat zien. Johan ten Hove is een bekende Nederlandse fotograaf die gespecialiseerd is in sportfotografie. In dit boek heeft hij de mooiste en meest inspirerende foto’s van gehandicapte sporters verzameld. Het boek is niet alleen een visueel feest, maar ook een eerbetoon aan de gehandicapte sporters die dagelijks hun grenzen verleggen.

Je kunt “Gehandicaptensport in beeld” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. “Sporten met een beperking” door NOC*NSF

“Sporten met een beperking” is een praktische gids voor gehandicapte sporters en hun coaches. Het boek is geschreven door NOC*NSF, de Nederlandse sportkoepel, en bevat informatie over de verschillende sporten die geschikt zijn voor gehandicapte sporters, de regels en voorschriften die daarbij horen en de organisaties die gehandicaptensport ondersteunen. Het boek is bedoeld als een handig naslagwerk voor iedereen die geïnteresseerd is in gehandicaptensport.

Je kunt “Sporten met een beperking” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Gehandicaptensport is een belangrijk onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt. Er zijn verschillende boeken geschreven over gehandicaptensport die inspirerend en informatief zijn. In dit artikel hebben we enkele van deze boeken besproken en waar je ze kunt kopen. Of je nu zelf een gehandicapte sporter bent of gewoon geïnteresseerd bent in het onderwerp, deze boeken bieden waardevolle informatie en inspiratie.

Plaats een reactie