Boeken over geheugentraining

Ons geheugen is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Het stelt ons in staat om informatie op te slaan en te onthouden, en om ons te herinneren aan belangrijke gebeurtenissen en afspraken. Maar soms kan ons geheugen ons in de steek laten, en dat kan frustrerend zijn. Gelukkig zijn er boeken over geheugentraining die ons kunnen helpen ons geheugen te verbeteren. In dit artikel bespreken we enkele van de beste boeken over geheugentraining die beschikbaar zijn in het Nederlands.

1. “Geheugenpaleis” door Joshua Foer

“Geheugenpaleis” is een boek geschreven door Joshua Foer, een journalist die zichzelf heeft getraind om deel te nemen aan het Amerikaanse kampioenschap geheugen. In het boek beschrijft Foer zijn reis van een gewone persoon naar een geheugenatleet, en de technieken die hij heeft geleerd om zijn geheugen te verbeteren. Het boek is geschreven in een toegankelijke stijl en bevat veel praktische tips en oefeningen die de lezer kan gebruiken om zijn eigen geheugen te verbeteren.

“Geheugenpaleis” is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

2. “Het geheugenboek” door Tony Buzan

“Het geheugenboek” is geschreven door Tony Buzan, een expert op het gebied van geheugentraining. In het boek legt Buzan uit hoe ons geheugen werkt en hoe we het kunnen verbeteren door middel van verschillende technieken, zoals mindmapping en associatief denken. Het boek bevat ook veel praktische oefeningen en tips om ons geheugen te trainen en te verbeteren.

“Het geheugenboek” is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

3. “Geheugenkracht” door Mark Tigchelaar

“Geheugenkracht” is geschreven door Mark Tigchelaar, een neuropsycholoog en expert op het gebied van geheugentraining. In het boek legt Tigchelaar uit hoe ons geheugen werkt en hoe we het kunnen verbeteren door middel van verschillende technieken, zoals het gebruik van mnemonische technieken en het trainen van ons werkgeheugen. Het boek bevat ook veel praktische oefeningen en tips om ons geheugen te trainen en te verbeteren.

“Geheugenkracht” is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

4. “Het geheugenpaleis van Matteo Ricci” door Jonathan Spence

“Het geheugenpaleis van Matteo Ricci” is een boek geschreven door Jonathan Spence, een historicus die zich heeft verdiept in de geschiedenis van het geheugen. In het boek beschrijft Spence het leven van Matteo Ricci, een jezuïet die in de 16e eeuw naar China reisde en daar de Chinese elite leerde hoe ze hun geheugen konden verbeteren door middel van het gebruik van geheugenpaleizen. Het boek is niet zozeer gericht op praktische tips voor geheugentraining, maar biedt wel interessante inzichten in de geschiedenis van het geheugen en de verschillende technieken die door de eeuwen heen zijn gebruikt.

“Het geheugenpaleis van Matteo Ricci” is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

5. “Geheugen” door Douwe Draaisma

“Geheugen” is geschreven door Douwe Draaisma, een psycholoog die zich heeft gespecialiseerd in de geschiedenis van de psychologie en het geheugen. In het boek beschrijft Draaisma de verschillende manieren waarop ons geheugen ons kan bedriegen, zoals het fenomeen van valse herinneringen en het vergeten van belangrijke gebeurtenissen. Het boek biedt geen praktische tips voor geheugentraining, maar biedt wel interessante inzichten in de complexiteit van ons geheugen en de manieren waarop het ons kan misleiden.

“Geheugen” is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken over geheugentraining beschikbaar in het Nederlands, elk met hun eigen benadering en focus. Of je nu op zoek bent naar praktische tips en oefeningen, of geïnteresseerd bent in de geschiedenis en complexiteit van het geheugen, er is een boek dat bij je past. De boeken die we hier hebben besproken zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het trainen van je geheugen!

Plaats een reactie