Boeken over georganiseerde misdaad

De georganiseerde misdaad is een onderwerp dat al jarenlang tot de verbeelding spreekt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er talloze boeken zijn geschreven over dit onderwerp. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

1. Mocro Maffia – Wouter Laumans en Marijn Schrijver

Mocro Maffia is een boek dat inmiddels bijna niet meer weg te denken is uit de Nederlandse boekenwereld. Het boek beschrijft de opkomst van de Marokkaanse georganiseerde misdaad in Nederland en de gruwelijke moorden die hiermee gepaard gaan. Het boek is geschreven door Wouter Laumans en Marijn Schrijver en is gebaseerd op jarenlang onderzoek naar de onderwereld. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel, maar ook online bij Bol.com.

2. De Godmother – Heleen van Royen

De Godmother is een roman van Heleen van Royen, die zich afspeelt in de wereld van de georganiseerde misdaad. Het boek vertelt het verhaal van Carmen, een vrouw die na de dood van haar man de leiding overneemt van zijn criminele organisatie. Het boek is gebaseerd op waargebeurde feiten en geeft een uniek inkijkje in de wereld van de georganiseerde misdaad. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel, maar ook online bij Bol.com.

3. De onderwereld van Nederland – Wim van de Pol

De onderwereld van Nederland is een boek van Wim van de Pol, een journalist die al jarenlang onderzoek doet naar de georganiseerde misdaad in Nederland. Het boek beschrijft de opkomst van de Nederlandse onderwereld en de rol die de overheid hierbij speelt. Het boek is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en interviews met betrokkenen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel, maar ook online bij Bol.com.

4. De Kouwe Ouwe – Martijn Haas

De Kouwe Ouwe is een boek van Martijn Haas, een voormalig lid van de Amsterdamse onderwereld. Het boek beschrijft zijn leven als crimineel en de vele misdaden die hij heeft gepleegd. Het boek geeft een uniek inkijkje in de wereld van de georganiseerde misdaad en is gebaseerd op waargebeurde feiten. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel, maar ook online bij Bol.com.

5. De Bende van Venlo – Hendrik Jan Korterink

De Bende van Venlo is een boek van Hendrik Jan Korterink, een journalist die al jarenlang onderzoek doet naar de georganiseerde misdaad in Nederland. Het boek beschrijft de opkomst van de beruchte Bende van Venlo, een criminele organisatie die verantwoordelijk was voor talloze misdaden. Het boek is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en interviews met betrokkenen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel, maar ook online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over de georganiseerde misdaad in Nederland. Deze boeken geven een uniek inkijkje in de wereld van de onderwereld en zijn gebaseerd op waargebeurde feiten. Of je nu geïnteresseerd bent in de opkomst van de Marokkaanse georganiseerde misdaad of de rol die de overheid speelt in de Nederlandse onderwereld, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jou past. Deze boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel, maar ook online bij Bol.com.

Plaats een reactie