Boeken over geriatrische verpleegkunde

Geriatrische verpleegkunde is een specialisatie binnen de verpleegkunde die zich richt op de zorg voor ouderen. Het is een vakgebied dat steeds belangrijker wordt, gezien de vergrijzing van de bevolking. Er zijn dan ook diverse boeken geschreven over geriatrische verpleegkunde. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en aangeven waar je deze kunt kopen.

Boeken over geriatrische verpleegkunde

Er zijn diverse boeken geschreven over geriatrische verpleegkunde. Hieronder volgt een selectie van enkele interessante titels:

1. Geriatrische verpleegkunde

Dit boek, geschreven door J. van der Steen en J. Schols, is een standaardwerk op het gebied van geriatrische verpleegkunde. Het boek behandelt onder andere de fysiologie en pathologie van ouderdom, de psychosociale aspecten van ouder worden en de organisatie van de zorg voor ouderen. Het boek is geschikt voor zowel studenten als professionals in de zorg. Het boek is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en bij lokale boekhandels.

2. Verpleegkundige zorg voor ouderen

Dit boek, geschreven door M. van der Maaden en J. van der Steen, is gericht op verpleegkundigen die werken met ouderen. Het boek behandelt onder andere de veranderingen die optreden bij het ouder worden, de zorg voor ouderen met dementie en de palliatieve zorg voor ouderen. Het boek is geschikt voor zowel studenten als professionals in de zorg. Het boek is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en bij lokale boekhandels.

3. Gerontologie en geriatrie voor de fysiotherapeut

Dit boek, geschreven door J. Dekker en E. Scherder, is gericht op fysiotherapeuten die werken met ouderen. Het boek behandelt onder andere de fysiologie en pathologie van ouderdom, de psychosociale aspecten van ouder worden en de organisatie van de zorg voor ouderen. Het boek is geschikt voor zowel studenten als professionals in de zorg. Het boek is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en bij lokale boekhandels.

Waar kun je deze boeken kopen?

De boeken over geriatrische verpleegkunde zijn verkrijgbaar bij diverse boekhandels. Zo kun je terecht bij lokale boekhandels, maar ook bij grote ketens als Bol.com en Bruna. Het voordeel van online bestellen is dat je de boeken vaak de volgende dag al in huis hebt. Daarnaast kun je online vaak ook reviews van andere lezers lezen, zodat je een beter beeld krijgt van het boek.

Conclusie

Geriatrische verpleegkunde is een belangrijk vakgebied binnen de zorg. Er zijn diverse boeken geschreven over dit onderwerp, die zowel geschikt zijn voor studenten als professionals in de zorg. De boeken zijn verkrijgbaar bij diverse boekhandels, zowel online als offline. Door het lezen van deze boeken kun je je kennis over geriatrische verpleegkunde vergroten en jezelf verder ontwikkelen als zorgprofessional.

Plaats een reactie