Boeken over gescheiden ouders

Gescheiden ouders zijn een realiteit voor veel kinderen. Het kan een moeilijke en verwarrende tijd zijn voor kinderen om te begrijpen wat er gebeurt en hoe ze zich moeten voelen. Gelukkig zijn er veel boeken beschikbaar die kinderen kunnen helpen om te begrijpen wat er gebeurt en hoe ze zich kunnen voelen. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over gescheiden ouders bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. “Mama en papa wonen apart” door Kathleen Amant

“Mama en papa wonen apart” is een prachtig geïllustreerd boek dat kinderen helpt om te begrijpen wat er gebeurt als hun ouders uit elkaar gaan. Het boek vertelt het verhaal van Anna, een klein meisje dat ontdekt dat haar ouders uit elkaar gaan. Het boek legt uit wat er gebeurt als ouders scheiden en hoe Anna zich voelt. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Je kunt “Mama en papa wonen apart” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. “Het grote scheidingsspel” door Marianne Busser en Ron Schröder

“Het grote scheidingsspel” is een interactief boek dat kinderen helpt om te begrijpen wat er gebeurt als hun ouders uit elkaar gaan. Het boek bevat spelletjes, puzzels en activiteiten die kinderen kunnen doen om te leren omgaan met de scheiding van hun ouders. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Je kunt “Het grote scheidingsspel” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. “Papa woont in een tent” door Judith Koppens en Eline van Lindenhuizen

“Papa woont in een tent” is een boek dat kinderen helpt om te begrijpen wat er gebeurt als hun ouders uit elkaar gaan en een van de ouders verhuist naar een andere plek. Het boek vertelt het verhaal van Tom, een jongen wiens vader in een tent woont nadat hij is gescheiden van Toms moeder. Het boek legt uit hoe Tom zich voelt en hoe hij omgaat met de scheiding van zijn ouders. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Je kunt “Papa woont in een tent” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. “Kamil en de scheiding” door Marjan Gerarts

“Kamil en de scheiding” is een boek dat kinderen helpt om te begrijpen wat er gebeurt als hun ouders uit elkaar gaan en hoe ze zich kunnen voelen. Het boek vertelt het verhaal van Kamil, een jongen wiens ouders uit elkaar gaan. Het boek legt uit hoe Kamil zich voelt en hoe hij omgaat met de scheiding van zijn ouders. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Je kunt “Kamil en de scheiding” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. “De scheiding van de eeuw” door Anke Kranendonk

“De scheiding van de eeuw” is een boek dat kinderen helpt om te begrijpen wat er gebeurt als hun ouders uit elkaar gaan en hoe ze zich kunnen voelen. Het boek vertelt het verhaal van Roos, een meisje wiens ouders uit elkaar gaan. Het boek legt uit hoe Roos zich voelt en hoe ze omgaat met de scheiding van haar ouders. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Je kunt “De scheiding van de eeuw” kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Gescheiden ouders zijn een realiteit voor veel kinderen en het kan een moeilijke en verwarrende tijd zijn voor kinderen om te begrijpen wat er gebeurt en hoe ze zich moeten voelen. Gelukkig zijn er veel boeken beschikbaar die kinderen kunnen helpen om te begrijpen wat er gebeurt en hoe ze zich kunnen voelen. In dit artikel hebben we enkele van de beste boeken over gescheiden ouders besproken en waar je deze boeken kunt kopen. Of je nu op zoek bent naar een boek voor een jong kind of een ouder kind, er is een boek beschikbaar dat kan helpen om de scheiding van ouders gemakkelijker te maken.

Plaats een reactie