Boeken over geschiedenis Egypte

Egypte is een land met een rijke geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren voor Christus. Het is een land dat bekend staat om zijn piramides, farao’s en hiërogliefen. Er zijn talloze boeken geschreven over de geschiedenis van Egypte, variërend van wetenschappelijke werken tot populaire romans. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over de geschiedenis van Egypte bespreken en waar je deze boeken kunt kopen.

1. ‘De Egyptenaren’ door Bob Brier

‘De Egyptenaren’ is een uitgebreide geschiedenis van het oude Egypte geschreven door Bob Brier, een gerenommeerde egyptoloog. Het boek behandelt de geschiedenis van Egypte vanaf de prehistorie tot de Romeinse tijd en biedt een diepgaande analyse van de politieke, sociale en culturele ontwikkelingen van het land. Het boek is geschreven in een toegankelijke stijl en bevat veel afbeeldingen en kaarten om de lezer te helpen de geschiedenis van Egypte beter te begrijpen.

‘De Egyptenaren’ is verkrijgbaar bij de meeste lokale boekhandels en online bij Bol.com.

2. ‘De piramides van Egypte’ door I.E.S. Edwards

‘De piramides van Egypte’ is een klassieker op het gebied van Egyptische geschiedenis en is geschreven door I.E.S. Edwards, een vooraanstaande egyptoloog. Het boek behandelt de bouw van de piramides en de rol die ze speelden in de Egyptische samenleving. Het boek bevat veel afbeeldingen en kaarten om de lezer te helpen de complexe architectuur van de piramides beter te begrijpen.

‘De piramides van Egypte’ is verkrijgbaar bij de meeste lokale boekhandels en online bij Bol.com.

3. ‘De farao’s van Egypte’ door Joyce Tyldesley

‘De farao’s van Egypte’ is een fascinerend boek over de farao’s van Egypte geschreven door Joyce Tyldesley, een bekende egyptoloog. Het boek behandelt de levens van de farao’s en hun rol in de Egyptische samenleving. Het boek bevat veel afbeeldingen en kaarten om de lezer te helpen de complexe politieke en sociale structuren van het oude Egypte beter te begrijpen.

‘De farao’s van Egypte’ is verkrijgbaar bij de meeste lokale boekhandels en online bij Bol.com.

4. ‘Het oude Egypte: een zeer korte inleiding’ door Ian Shaw

‘Het oude Egypte: een zeer korte inleiding’ is een kort, maar krachtig boek geschreven door Ian Shaw, een gerenommeerde egyptoloog. Het boek biedt een beknopt overzicht van de geschiedenis van Egypte, van de prehistorie tot de Romeinse tijd. Het boek is geschreven in een toegankelijke stijl en bevat veel afbeeldingen en kaarten om de lezer te helpen de geschiedenis van Egypte beter te begrijpen.

‘Het oude Egypte: een zeer korte inleiding’ is verkrijgbaar bij de meeste lokale boekhandels en online bij Bol.com.

5. ‘De hiërogliefen van Egypte’ door Aidan Dodson en Dyan Hilton

‘De hiërogliefen van Egypte’ is een uitgebreide gids voor het lezen en begrijpen van hiërogliefen geschreven door Aidan Dodson en Dyan Hilton, beide gerenommeerde egyptologen. Het boek behandelt de geschiedenis van hiërogliefen en biedt een stapsgewijze handleiding voor het lezen en interpreteren van hiërogliefen. Het boek bevat veel afbeeldingen en oefeningen om de lezer te helpen de complexe taal van de hiërogliefen beter te begrijpen.

‘De hiërogliefen van Egypte’ is verkrijgbaar bij de meeste lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over de geschiedenis van Egypte, variërend van wetenschappelijke werken tot populaire romans. In dit artikel hebben we enkele van de beste boeken over de geschiedenis van Egypte besproken en waar je deze boeken kunt kopen. Of je nu een egyptoloog bent of gewoon geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Egypte, er is een boek dat bij jou past.

Plaats een reactie