Boeken over gezondheid van kinderen

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind. Een gezonde levensstijl is daarbij van groot belang. Maar hoe zorg je ervoor dat je kind gezond opgroeit? Gelukkig zijn er tal van boeken over gezondheid van kinderen die je hierbij kunnen helpen. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

1. Gezond eten voor je kind

Een gezond voedingspatroon is essentieel voor de gezondheid van je kind. Het boek ‘Gezond eten voor je kind’ van Stefan Kleintjes en Gonneke van Veldhuizen-Staas geeft praktische tips en adviezen over gezonde voeding voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Het boek bevat onder andere informatie over borstvoeding, flesvoeding, bijvoeding en allergieën. Daarnaast staan er veel recepten in voor gezonde maaltijden en tussendoortjes.

Je kunt ‘Gezond eten voor je kind’ onder andere kopen bij Bol.com voor €22,50.

2. Opvoeden tot zelfvertrouwen

Een gezonde geest is minstens zo belangrijk als een gezond lichaam. Het boek ‘Opvoeden tot zelfvertrouwen’ van Steven Pont gaat in op de psychologische ontwikkeling van kinderen en hoe je als ouder kunt bijdragen aan een gezonde ontwikkeling van het zelfvertrouwen van je kind. Het boek bevat praktische tips en voorbeelden uit de praktijk.

Je kunt ‘Opvoeden tot zelfvertrouwen’ onder andere kopen bij Bruna voor €20,99.

3. De kleine dokter

Het boek ‘De kleine dokter’ van Dr. M. van der Ploeg is een handig naslagwerk voor ouders die snel willen weten wat er aan de hand is als hun kind ziek is. Het boek bevat informatie over veelvoorkomende kinderziektes en hoe je deze kunt herkennen en behandelen. Daarnaast staan er tips in over hoe je je kind kunt verzorgen als het ziek is.

Je kunt ‘De kleine dokter’ onder andere kopen bij Bol.com voor €19,99.

4. Het puberende brein

Als je kind in de puberteit komt, verandert er veel. Het boek ‘Het puberende brein’ van Eveline Crone gaat in op de ontwikkeling van het puberbrein en hoe deze ontwikkeling invloed heeft op het gedrag van pubers. Het boek bevat praktische tips voor ouders over hoe je het beste kunt omgaan met pubers.

Je kunt ‘Het puberende brein’ onder andere kopen bij Bruna voor €24,99.

5. Opvoeden in het digitale tijdperk

In het digitale tijdperk is het belangrijk om als ouder te weten hoe je je kind kunt beschermen tegen de gevaren van het internet. Het boek ‘Opvoeden in het digitale tijdperk’ van Justine Pardoen gaat in op de digitale wereld van kinderen en hoe je als ouder kunt bijdragen aan een veilig gebruik van internet en sociale media.

Je kunt ‘Opvoeden in het digitale tijdperk’ onder andere kopen bij Bol.com voor €22,50.

Conclusie

Er zijn tal van boeken over gezondheid van kinderen die je als ouder kunnen helpen bij het opvoeden van je kind. Of je nu op zoek bent naar informatie over gezonde voeding, psychologische ontwikkeling of digitale veiligheid, er is altijd wel een boek dat bij jouw behoeften past. Je kunt deze boeken kopen bij lokale boekenwinkels of online bij bijvoorbeeld Bol.com of Bruna.

Plaats een reactie