Boeken over glas in lood

Glas in lood is een prachtige kunstvorm die al eeuwenlang wordt toegepast in kerken, kathedralen en andere gebouwen. Het is een techniek waarbij stukjes gekleurd glas worden samengevoegd tot een afbeelding of patroon. Het resultaat is een kleurrijk en vaak indrukwekkend kunstwerk. Als je geïnteresseerd bent in glas in lood, zijn er verschillende boeken die je kunt lezen om meer te leren over deze kunstvorm. Hieronder vind je een overzicht van enkele boeken over glas in lood.

Glas in lood: ontwerpen, maken, restaureren

Dit boek is geschreven door Peter Mol en is een uitgebreide handleiding voor het ontwerpen, maken en restaureren van glas in lood. Het boek bevat veel praktische informatie en tips, en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Glas in lood: technieken en ontwerpen

Dit boek is geschreven door Petra Kaiser en is een uitgebreide gids voor het maken van glas in lood. Het boek bevat veel informatie over de verschillende technieken die worden gebruikt bij het maken van glas in lood, evenals tips voor het ontwerpen van je eigen patronen. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Glas in lood: een kunstzinnige hobby

Dit boek is geschreven door Marianne Selsig en is een inspirerend boek voor iedereen die geïnteresseerd is in glas in lood als hobby. Het boek bevat veel mooie foto’s van glas in lood kunstwerken en geeft tips en advies voor het maken van je eigen glas in lood projecten. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Glas in lood: restauratie en conservatie

Dit boek is geschreven door J. van der Linden en is een uitgebreide gids voor het restaureren en conserveren van glas in lood. Het boek bevat veel praktische informatie en tips voor het herstellen van beschadigde glas in lood ramen en het behouden van bestaande kunstwerken. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Glas in lood: een geschiedenis

Dit boek is geschreven door Virginia Raguin en is een uitgebreide geschiedenis van glas in lood. Het boek behandelt de ontwikkeling van de techniek vanaf de middeleeuwen tot heden, en geeft een overzicht van de belangrijkste kunstwerken en kunstenaars. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Als je geïnteresseerd bent in glas in lood, zijn er verschillende boeken die je kunt lezen om meer te leren over deze kunstvorm. Of je nu wilt leren hoe je zelf glas in lood kunt maken, of meer wilt weten over de geschiedenis van deze kunstvorm, er is een boek dat bij jou past. De boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. Veel leesplezier!

Plaats een reactie