Boeken over graffiti

Graffiti is een kunstvorm die al decennialang bestaat en nog steeds populair is. Het is een vorm van straatkunst die vaak controversieel is, maar ook bewonderd wordt door velen. Er zijn talloze boeken geschreven over graffiti, variërend van handleidingen voor beginners tot uitgebreide geschiedenisboeken. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over graffiti bespreken en waar je deze kunt kopen.

1. Graffiti School

Graffiti School is een boek geschreven door Christoph Ganter en is een uitstekende handleiding voor beginners die willen leren hoe ze graffiti kunnen maken. Het boek bevat stap-voor-stap instructies en tips voor het maken van verschillende soorten graffiti, evenals informatie over de geschiedenis van de kunstvorm. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

2. Graffiti World

Graffiti World is een boek geschreven door Nicholas Ganz en is een uitgebreide gids voor graffiti over de hele wereld. Het boek bevat foto’s van graffiti van over de hele wereld, evenals interviews met enkele van de meest bekende graffiti-artiesten. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

3. Street Fonts

Street Fonts is een boek geschreven door Claudia Walde en is een fascinerende gids voor de verschillende lettertypen die worden gebruikt in graffiti. Het boek bevat foto’s van verschillende lettertypen en informatie over de geschiedenis en betekenis van elk lettertype. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

4. Graffiti Women

Graffiti Women is een boek geschreven door Nicholas Ganz en is een eerbetoon aan de vele vrouwelijke graffiti-artiesten over de hele wereld. Het boek bevat foto’s van het werk van vrouwelijke graffiti-artiesten en interviews met enkele van de meest bekende vrouwelijke graffiti-artiesten. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

5. Graffiti New York

Graffiti New York is een boek geschreven door Eric Felisbret en is een uitgebreide geschiedenis van graffiti in New York City. Het boek bevat foto’s van graffiti uit de jaren ’70 en ’80, evenals interviews met enkele van de meest bekende graffiti-artiesten uit die tijd. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

6. Graffiti Art Coloring Book

Graffiti Art Coloring Book is een boek geschreven door Aye Jay Morano en is een kleurboek voor kinderen en volwassenen die geïnteresseerd zijn in graffiti. Het boek bevat afbeeldingen van graffiti die kunnen worden ingekleurd, evenals informatie over de geschiedenis van graffiti en enkele van de meest bekende graffiti-artiesten. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

7. Graffiti Brasil

Graffiti Brasil is een boek geschreven door Tristan Manco en is een uitgebreide gids voor graffiti in Brazilië. Het boek bevat foto’s van graffiti uit verschillende delen van Brazilië, evenals interviews met enkele van de meest bekende graffiti-artiesten uit het land. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

8. Graffiti Alphabets

Graffiti Alphabets is een boek geschreven door Claudia Walde en is een gids voor verschillende graffiti-lettertypen. Het boek bevat foto’s van verschillende lettertypen en informatie over hoe ze kunnen worden gemaakt. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

9. Graffiti Japan

Graffiti Japan is een boek geschreven door Remo Camerota en is een uitgebreide gids voor graffiti in Japan. Het boek bevat foto’s van graffiti uit verschillende delen van Japan, evenals interviews met enkele van de meest bekende graffiti-artiesten uit het land. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

10. Graffiti Planet

Graffiti Planet is een boek geschreven door Ket en is een uitgebreide gids voor graffiti over de hele wereld. Het boek bevat foto’s van graffiti uit verschillende delen van de wereld, evenals interviews met enkele van de meest bekende graffiti-artiesten. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Er zijn nog veel meer boeken over graffiti beschikbaar, maar deze tien zijn enkele van de beste en meest populaire. Of je nu een beginner bent die wil leren hoe je graffiti kunt maken of een fan bent van de kunstvorm, er is een boek dat bij je past. Je kunt deze boeken kopen bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Plaats een reactie