Boeken over grafisch ontwerp

Grafisch ontwerp is een belangrijk onderdeel van onze visuele cultuur. Het is de kunst van het creëren van visuele inhoud om een boodschap over te brengen. Grafisch ontwerp is overal om ons heen, van de verpakking van onze favoriete producten tot de websites die we dagelijks bezoeken. Als je geïnteresseerd bent in grafisch ontwerp, zijn er talloze boeken beschikbaar die je kunnen helpen je vaardigheden te verbeteren en je kennis te vergroten. In dit artikel bespreken we enkele van de beste boeken over grafisch ontwerp die beschikbaar zijn in het Nederlands.

1. Thinking with Type – Ellen Lupton

Thinking with Type is een klassieker in de wereld van grafisch ontwerp. Het boek is geschreven door Ellen Lupton, een bekende ontwerper en docent aan de Maryland Institute College of Art. Het boek behandelt de basisprincipes van typografie en hoe deze kunnen worden toegepast in grafisch ontwerp. Het boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bevat talloze voorbeelden en oefeningen om je vaardigheden te verbeteren.

Thinking with Type is verkrijgbaar bij de meeste lokale boekhandels en online bij Bol.com.

2. Logo Design Love – David Airey

Logo Design Love is geschreven door David Airey, een bekende ontwerper en blogger. Het boek behandelt de basisprincipes van logo-ontwerp en hoe je een succesvol logo kunt maken. Het boek bevat talloze voorbeelden van succesvolle logo’s en biedt praktische tips en advies voor het ontwerpen van je eigen logo.

Logo Design Love is verkrijgbaar bij de meeste lokale boekhandels en online bij Bol.com.

3. The Elements of Graphic Design – Alex W. White

The Elements of Graphic Design is geschreven door Alex W. White, een bekende ontwerper en docent aan de Parsons School of Design. Het boek behandelt de basisprincipes van grafisch ontwerp, waaronder compositie, kleur, typografie en beeldgebruik. Het boek bevat talloze voorbeelden en oefeningen om je vaardigheden te verbeteren.

The Elements of Graphic Design is verkrijgbaar bij de meeste lokale boekhandels en online bij Bol.com.

4. Grid Systems in Graphic Design – Josef Müller-Brockmann

Grid Systems in Graphic Design is geschreven door Josef Müller-Brockmann, een bekende Zwitserse ontwerper. Het boek behandelt de basisprincipes van het gebruik van een grid in grafisch ontwerp. Het boek bevat talloze voorbeelden van succesvolle ontwerpen die zijn gemaakt met behulp van een grid en biedt praktische tips en advies voor het gebruik van een grid in je eigen ontwerpen.

Grid Systems in Graphic Design is verkrijgbaar bij de meeste lokale boekhandels en online bij Bol.com.

5. The Non-Designer’s Design Book – Robin Williams

The Non-Designer’s Design Book is geschreven door Robin Williams, een bekende ontwerper en docent. Het boek is bedoeld voor mensen die geen formele opleiding hebben gevolgd in grafisch ontwerp, maar die wel geïnteresseerd zijn in het verbeteren van hun ontwerpkennis. Het boek behandelt de basisprincipes van grafisch ontwerp, waaronder compositie, typografie en kleur.

The Non-Designer’s Design Book is verkrijgbaar bij de meeste lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken beschikbaar over grafisch ontwerp die je kunnen helpen je vaardigheden te verbeteren en je kennis te vergroten. Of je nu een beginner bent of een ervaren ontwerper, er is altijd wel een boek dat bij je past. De boeken die we in dit artikel hebben besproken zijn slechts enkele van de vele beschikbare opties. Vergeet niet om je lokale boekhandel te ondersteunen en te kijken wat zij te bieden hebben. Veel leesplezier!

Plaats een reactie