Boeken over grafische kunst

Grafische kunst is een kunstvorm die zich richt op het maken van afbeeldingen met behulp van druktechnieken. Deze technieken omvatten onder andere etsen, lithografie, zeefdruk en houtsnede. Grafische kunst is een veelzijdige kunstvorm die al eeuwenlang wordt beoefend. Er zijn dan ook talloze boeken geschreven over grafische kunst. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

Boeken over de geschiedenis van grafische kunst

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van grafische kunst, zijn er verschillende boeken die je kunt lezen. Een van de meest uitgebreide boeken over dit onderwerp is ‘A History of Graphic Design’ van Philip B. Meggs. Dit boek behandelt niet alleen de geschiedenis van grafische kunst, maar ook de ontwikkeling van grafisch ontwerp in het algemeen. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Een ander boek dat de geschiedenis van grafische kunst behandelt, is ‘The Art of Printmaking’ van Betje Stevens. Dit boek gaat dieper in op de verschillende druktechnieken die worden gebruikt in grafische kunst en hoe deze technieken zich hebben ontwikkeld door de eeuwen heen. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Boeken over technieken in grafische kunst

Als je geïnteresseerd bent in het leren van de verschillende technieken die worden gebruikt in grafische kunst, zijn er verschillende boeken die je kunt lezen. Een van de meest uitgebreide boeken over dit onderwerp is ‘The Complete Printmaker’ van John Ross en Clare Romano. Dit boek behandelt alle aspecten van grafische kunst, van de geschiedenis tot de verschillende technieken die worden gebruikt. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Een ander boek dat zich richt op de technieken van grafische kunst is ‘Printmaking: A Complete Guide to Materials and Processes’ van Beth Grabowski en Bill Fick. Dit boek behandelt de verschillende materialen en processen die worden gebruikt in grafische kunst en biedt stap-voor-stap instructies voor het maken van verschillende soorten prints. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Boeken over hedendaagse grafische kunst

Als je geïnteresseerd bent in hedendaagse grafische kunst, zijn er verschillende boeken die je kunt lezen. Een van de meest uitgebreide boeken over dit onderwerp is ‘Contemporary Graphic Art’ van Charlotte Rivers. Dit boek bevat een overzicht van de meest invloedrijke hedendaagse grafische kunstenaars en hun werk. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Een ander boek dat zich richt op hedendaagse grafische kunst is ‘The Contemporary Print: From Pre-Pop to Postmodern’ van Susan Lambert. Dit boek behandelt de ontwikkeling van grafische kunst vanaf de jaren 60 tot nu en bevat werk van enkele van de meest invloedrijke grafische kunstenaars van de afgelopen decennia. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over grafische kunst, van boeken over de geschiedenis tot boeken over hedendaagse grafische kunst. Of je nu geïnteresseerd bent in het leren van de verschillende technieken die worden gebruikt in grafische kunst of gewoon wilt genieten van het werk van invloedrijke grafische kunstenaars, er is een boek voor iedereen. De meeste boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij Bol.com.

Plaats een reactie