Boeken over grafische vormgeving

Grafische vormgeving is een belangrijk onderdeel van de moderne wereld. Het is de kunst van het creëren van visuele inhoud om een boodschap over te brengen. Grafische vormgeving is overal om ons heen, van de verpakking van ons voedsel tot de websites die we bezoeken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over dit onderwerp. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over grafische vormgeving bespreken en waar je deze kunt kopen.

1. Thinking with Type – Ellen Lupton

Thinking with Type is een boek geschreven door Ellen Lupton. Het is een uitstekend boek voor iedereen die geïnteresseerd is in typografie en hoe deze kan worden gebruikt om effectieve ontwerpen te maken. Het boek behandelt de geschiedenis van typografie, de verschillende soorten lettertypen en hoe ze kunnen worden gebruikt om een boodschap over te brengen. Het boek bevat ook veel voorbeelden van effectieve typografie in actie.

Thinking with Type is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com.

2. The Elements of Typographic Style – Robert Bringhurst

The Elements of Typographic Style is een boek geschreven door Robert Bringhurst. Het is een uitgebreide gids voor het gebruik van typografie in ontwerp. Het boek behandelt de geschiedenis van typografie, de verschillende soorten lettertypen en hoe ze kunnen worden gebruikt om een boodschap over te brengen. Het boek bevat ook veel voorbeelden van effectieve typografie in actie.

The Elements of Typographic Style is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com.

3. Logo Design Love – David Airey

Logo Design Love is een boek geschreven door David Airey. Het is een uitstekend boek voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontwerpen van logo’s. Het boek behandelt de geschiedenis van logo-ontwerp, de verschillende soorten logo’s en hoe ze kunnen worden gebruikt om een boodschap over te brengen. Het boek bevat ook veel voorbeelden van effectieve logo-ontwerpen in actie.

Logo Design Love is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com.

4. The Non-Designer’s Design Book – Robin Williams

The Non-Designer’s Design Book is een boek geschreven door Robin Williams. Het is een uitstekend boek voor iedereen die geïnteresseerd is in grafisch ontwerp, maar geen formele opleiding heeft gehad. Het boek behandelt de basisprincipes van grafisch ontwerp, zoals lay-out, kleur en typografie. Het boek bevat ook veel voorbeelden van effectieve ontwerpen in actie.

The Non-Designer’s Design Book is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com.

5. Grid Systems in Graphic Design – Josef Müller-Brockmann

Grid Systems in Graphic Design is een boek geschreven door Josef Müller-Brockmann. Het is een uitgebreide gids voor het gebruik van grid-systemen in grafisch ontwerp. Het boek behandelt de geschiedenis van grid-systemen, de verschillende soorten grid-systemen en hoe ze kunnen worden gebruikt om effectieve ontwerpen te maken. Het boek bevat ook veel voorbeelden van effectieve ontwerpen in actie.

Grid Systems in Graphic Design is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over grafische vormgeving. Deze boeken behandelen verschillende aspecten van grafisch ontwerp, zoals typografie, logo-ontwerp, lay-out en kleur. Als je geïnteresseerd bent in grafisch ontwerp, zijn deze boeken een geweldige manier om je kennis te vergroten en je vaardigheden te verbeteren. De boeken zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com.

Plaats een reactie