Boeken over haken en breien

Haken en breien zijn populaire hobby’s die steeds meer mensen aantrekken. Het is een ontspannende bezigheid waarbij je creatief bezig kunt zijn en mooie dingen kunt maken. Er zijn talloze boeken over haken en breien te vinden, van beginnersboeken tot gevorderde patronen. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en waar je ze kunt kopen.

Beginnersboeken

Als je net begint met haken of breien, is het belangrijk om te beginnen met een beginnersboek. Hierin staan de basissteken en technieken uitgelegd en kun je stap voor stap leren hoe je moet haken of breien. Een goed voorbeeld van zo’n boek is “Haken voor beginners” van Nicki Trench. Dit boek bevat duidelijke instructies en foto’s en leert je de basissteken en technieken. Het boek is te koop bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

Een ander goed beginnersboek is “Breien voor beginners” van Erika Knight. Dit boek leert je de basissteken en technieken van het breien en bevat ook eenvoudige patronen om mee te oefenen. Het boek is te koop bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

Patronenboeken

Als je de basissteken en technieken onder de knie hebt, kun je beginnen met het maken van mooie projecten. Patronenboeken zijn hierbij een goede hulp. Er zijn talloze patronenboeken te vinden, van eenvoudige patronen tot ingewikkelde ontwerpen. Een goed voorbeeld van zo’n boek is “Haken & kleur” van Saskia Laan. Dit boek bevat kleurrijke patronen voor onder andere kussens, dekens en tassen. Het boek is te koop bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

Een ander mooi patronenboek is “Breien met kleur” van Brandon Mably. Dit boek bevat kleurrijke patronen voor onder andere truien, sjaals en mutsen. Het boek is te koop bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

Specialistische boeken

Naast beginnersboeken en patronenboeken zijn er ook specialistische boeken te vinden over haken en breien. Deze boeken richten zich op specifieke technieken of materialen. Een goed voorbeeld van zo’n boek is “Tunisch haken” van Sharon Silverman. Dit boek leert je de techniek van het tunisch haken, waarbij je met een lange haaknaald werkt. Het boek bevat duidelijke instructies en patronen om mee te oefenen. Het boek is te koop bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

Een ander specialistisch boek is “Fair Isle breien” van Mary Jane Mucklestone. Dit boek leert je de techniek van het Fair Isle breien, waarbij je met meerdere kleuren werkt. Het boek bevat duidelijke instructies en patronen om mee te oefenen. Het boek is te koop bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken over haken en breien te vinden, van beginnersboeken tot specialistische boeken. Het is belangrijk om te beginnen met een beginnersboek als je net begint met haken of breien. Als je de basissteken en technieken onder de knie hebt, kun je beginnen met het maken van mooie projecten met behulp van patronenboeken. Als je je verder wilt verdiepen in specifieke technieken of materialen, zijn er ook specialistische boeken te vinden. Deze boeken zijn te koop bij de lokale boekenwinkel of online bij Bol.com. Veel plezier met haken en breien!

Plaats een reactie