Boeken over hardlopen

Hardlopen is een populaire sport in Nederland. Het is een laagdrempelige manier om aan je conditie te werken en het kan overal en op elk moment worden gedaan. Er zijn veel boeken geschreven over hardlopen, variërend van beginnersgidsen tot geavanceerde trainingsprogramma’s en autobiografieën van beroemde hardlopers. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over hardlopen bespreken en waar je deze kunt kopen.

Beginnersgidsen

Als je net begint met hardlopen, kan het overweldigend zijn om te weten waar je moet beginnen. Gelukkig zijn er veel boeken geschreven die je kunnen helpen bij het opstarten. Een van de meest populaire boeken is ‘Start to Run’ van Evy Gruyaert. Dit boek bevat een 10-weken durend trainingsprogramma dat je helpt om van 0 naar 5 kilometer te lopen. Het boek bevat ook tips over voeding, kleding en blessurepreventie.

Een ander goed boek voor beginners is ‘Hardlopen voor beginners’ van Annemerel de Jongh. Dit boek bevat praktische tips en adviezen voor beginnende hardlopers, zoals hoe je jezelf kunt motiveren en hoe je blessures kunt voorkomen. Het boek bevat ook een 10-weken durend trainingsprogramma dat je helpt om van 0 naar 5 kilometer te lopen.

Geavanceerde trainingsprogramma’s

Als je al een tijdje aan het hardlopen bent en je wilt je prestaties verbeteren, zijn er veel boeken die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van geavanceerde trainingsprogramma’s. Een van de meest populaire boeken is ‘De tien, de halve en de hele’ van Rob Veer. Dit boek bevat trainingsprogramma’s voor de 10 kilometer, de halve marathon en de hele marathon. Het boek bevat ook tips over voeding, blessurepreventie en mentale voorbereiding.

Een ander goed boek voor gevorderde hardlopers is ‘Het geheim van hardlopen’ van Hans van Dijk en Ron van Megen. Dit boek bevat geavanceerde trainingsprogramma’s voor verschillende afstanden, evenals tips over voeding, blessurepreventie en mentale voorbereiding. Het boek is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en is geschikt voor zowel beginnende als ervaren hardlopers.

Autobiografieën

Als je geïnteresseerd bent in de verhalen van beroemde hardlopers, zijn er veel autobiografieën beschikbaar. Een van de meest populaire boeken is ‘Born to Run’ van Christopher McDougall. Dit boek vertelt het verhaal van de Tarahumara-indianen, die bekend staan om hun uithoudingsvermogen en hun vermogen om lange afstanden te rennen. Het boek bevat ook interviews met beroemde hardlopers, zoals Scott Jurek en Barefoot Ted.

Een ander goed boek is ‘Mijn leven als loper’ van Abdelkader Benali. Dit boek vertelt het verhaal van Benali’s reis van een onervaren hardloper naar een marathonloper. Het boek bevat ook persoonlijke verhalen en inzichten over de rol van hardlopen in het leven van Benali.

Waar te kopen

Boeken over hardlopen zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij verschillende retailers. Een van de meest populaire online retailers is Bol.com. Hier vind je een breed scala aan boeken over hardlopen, variërend van beginnersgidsen tot geavanceerde trainingsprogramma’s en autobiografieën. Andere online retailers zijn bijvoorbeeld Amazon en Book Depository.

Als je liever bij een lokale boekhandel koopt, zijn er veel onafhankelijke boekhandels die boeken over hardlopen verkopen. Een van de meest populaire boekhandels is de American Book Center in Amsterdam. Deze boekhandel heeft een grote selectie boeken over hardlopen en biedt ook workshops en evenementen aan voor hardlopers.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over hardlopen, variërend van beginnersgidsen tot geavanceerde trainingsprogramma’s en autobiografieën van beroemde hardlopers. Of je nu net begint met hardlopen of al een ervaren hardloper bent, er is een boek dat bij je past. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online bij verschillende retailers, zoals Bol.com, Amazon en Book Depository. Dus waar wacht je nog op? Pak een boek en ga hardlopen!

Plaats een reactie