Boeken over hekserij

Hekserij is een onderwerp dat al eeuwenlang tot de verbeelding spreekt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er talloze boeken over dit onderwerp zijn geschreven. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

De geschiedenis van hekserij

Voordat we ingaan op de boeken over hekserij, is het interessant om kort stil te staan bij de geschiedenis van dit onderwerp. Hekserij is een praktijk die al sinds de oudheid bestaat. In de middeleeuwen werden heksen gezien als duivelsaanbidders en werden ze vervolgd en op de brandstapel gezet. In de 20e eeuw kreeg hekserij een nieuwe impuls door de opkomst van de Wicca-beweging, die hekserij als een religie beschouwt.

Boeken over hekserij

Er zijn talloze boeken over hekserij geschreven, variërend van historische werken tot praktische handleidingen. Hieronder bespreken we een aantal van deze boeken.

De heksen

De heksen is een boek van de Nederlandse schrijver Roald Dahl. Het boek is oorspronkelijk geschreven voor kinderen, maar is ook zeer geschikt voor volwassenen. Het verhaal gaat over een jongen die ontdekt dat zijn oma een heks is en samen met haar de strijd aangaat tegen een groep boosaardige heksen. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

De heksenkring

De heksenkring is een boek van de Nederlandse schrijfster Simone van der Vlugt. Het boek is gebaseerd op waargebeurde feiten en vertelt het verhaal van een groep vrouwen die in de 17e eeuw in het Friese dorpje Jelsum werden beschuldigd van hekserij. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

De moderne heks

De moderne heks is een boek van de Nederlandse schrijfster Marian Green. Het boek is een praktische handleiding voor mensen die geïnteresseerd zijn in hekserij en zelf aan de slag willen gaan. Het boek bevat onder andere informatie over rituelen, spreuken en kruiden. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

De kracht van de heks

De kracht van de heks is een boek van de Amerikaanse schrijfster Laurie Cabot. Het boek is een praktische handleiding voor mensen die geïnteresseerd zijn in Wicca en hekserij. Het boek bevat onder andere informatie over de geschiedenis van Wicca, rituelen en magie. Het boek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online bij Bol.com.

Waar kun je deze boeken kopen?

De boeken over hekserij die we hierboven hebben besproken, zijn verkrijgbaar bij de meeste boekhandels in Nederland. Denk hierbij aan boekhandels als Bruna, AKO en The Read Shop. Daarnaast kun je deze boeken ook online kopen bij Bol.com, de grootste online boekhandel van Nederland. Bij Bol.com kun je niet alleen terecht voor de boeken die we hierboven hebben besproken, maar ook voor talloze andere boeken over hekserij.

Conclusie

Er zijn talloze boeken over hekserij geschreven, variërend van historische werken tot praktische handleidingen. In dit artikel hebben we een aantal van deze boeken besproken en verteld waar je ze kunt kopen. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van hekserij of zelf aan de slag wilt gaan als heks, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jou past.

Plaats een reactie