Boeken over Hendrik Groen

Hendrik Groen is een fictief personage dat bekend is geworden door de boeken van de Nederlandse schrijver Peter de Smet. Hendrik Groen is een bejaarde man die in een verzorgingstehuis woont en zijn belevenissen daar beschrijft in dagboekvorm. De boeken over Hendrik Groen zijn enorm populair en hebben al vele lezers weten te boeien. In dit artikel bespreken we welke boeken er over Hendrik Groen te vinden zijn en waar je deze boeken kunt kopen.

Hendrik Groen: Pogingen iets van het leven te maken

Het eerste boek over Hendrik Groen is ‘Pogingen iets van het leven te maken’. Dit boek verscheen in 2014 en werd meteen een bestseller. In dit boek beschrijft Hendrik Groen zijn belevenissen in het verzorgingstehuis waar hij woont. Hij vertelt over zijn medebewoners, de activiteiten die er georganiseerd worden en de dagelijkse beslommeringen. Maar ook de minder leuke kanten van het leven in een verzorgingstehuis komen aan bod, zoals eenzaamheid en ziekte.

‘Pogingen iets van het leven te maken’ is een humoristisch boek dat toch ook ontroerend kan zijn. Het geeft een inkijkje in het leven van ouderen in een verzorgingstehuis en laat zien dat het leven ook op latere leeftijd nog de moeite waard kan zijn. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij onder andere Bol.com.

Zolang er leven is

In 2016 verscheen het vervolg op ‘Pogingen iets van het leven te maken’: ‘Zolang er leven is’. Ook dit boek werd een groot succes en werd genomineerd voor de NS Publieksprijs. In ‘Zolang er leven is’ beschrijft Hendrik Groen opnieuw zijn belevenissen in het verzorgingstehuis. Hij vertelt over de nieuwe bewoners die erbij zijn gekomen en over de activiteiten die er georganiseerd worden. Maar ook de dood komt dichterbij en dat maakt het leven soms moeilijk.

‘Zolang er leven is’ is opnieuw een humoristisch boek dat toch ook ontroerend kan zijn. Het geeft opnieuw een inkijkje in het leven van ouderen in een verzorgingstehuis en laat zien dat het leven ook op latere leeftijd nog de moeite waard kan zijn. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij onder andere Bol.com.

Leven en laten leven

In 2018 verscheen het derde boek over Hendrik Groen: ‘Leven en laten leven’. Ook dit boek werd goed ontvangen en was opnieuw genomineerd voor de NS Publieksprijs. In ‘Leven en laten leven’ beschrijft Hendrik Groen opnieuw zijn belevenissen in het verzorgingstehuis. Hij vertelt over de nieuwe bewoners die erbij zijn gekomen en over de activiteiten die er georganiseerd worden. Maar ook de politiek komt dichterbij en dat maakt het leven soms moeilijk.

‘Leven en laten leven’ is opnieuw een humoristisch boek dat toch ook ontroerend kan zijn. Het geeft opnieuw een inkijkje in het leven van ouderen in een verzorgingstehuis en laat zien dat het leven ook op latere leeftijd nog de moeite waard kan zijn. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij onder andere Bol.com.

Meer boeken over Hendrik Groen

Naast de boeken over Hendrik Groen zijn er ook andere boeken verschenen die gebaseerd zijn op het personage Hendrik Groen. Zo is er bijvoorbeeld ‘Opgewekt naar de eindstreep’, een boek met columns van Hendrik Groen die eerder verschenen zijn in het tijdschrift Plus Magazine. Ook is er een Hendrik Groen scheurkalender verkrijgbaar, waarin elke dag een nieuwe anekdote of uitspraak van Hendrik Groen te vinden is.

Conclusie

De boeken over Hendrik Groen zijn enorm populair en hebben al vele lezers weten te boeien. Inmiddels zijn er drie boeken verschenen over Hendrik Groen en er zijn ook andere boeken en een scheurkalender verkrijgbaar die gebaseerd zijn op het personage Hendrik Groen. De boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij onder andere Bol.com. Als je op zoek bent naar een humoristisch en ontroerend boek dat een inkijkje geeft in het leven van ouderen in een verzorgingstehuis, dan zijn de boeken over Hendrik Groen zeker een aanrader.

Plaats een reactie