Boeken over Herman Brood

Herman Brood was een Nederlandse zanger, kunstenaar en pianist. Hij werd geboren op 5 november 1946 in Zwolle en overleed op 11 juli 2001 in Amsterdam. Brood was een kleurrijk figuur en stond bekend om zijn wilde levensstijl en zijn muziek. Hij heeft veel betekend voor de Nederlandse muziek- en kunstwereld. Er zijn verschillende boeken geschreven over het leven van Herman Brood. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je deze boeken kunt kopen.

Herman Brood: Never be clever

Dit boek is geschreven door Bart Chabot, een goede vriend van Herman Brood. Het boek is een biografie van Brood en beschrijft zijn leven vanaf zijn jeugd tot aan zijn dood. Het boek is uitgegeven in 2001, kort na de dood van Brood. Het boek bevat veel foto’s en anekdotes en geeft een goed beeld van wie Herman Brood was. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Herman Brood: 50 jaar Nederpop

Dit boek is geschreven door Jan Douwe Kroeske en bevat interviews met verschillende mensen die met Herman Brood hebben samengewerkt. Het boek geeft een goed beeld van de Nederlandse muziekwereld in de jaren ’70 en ’80 en de rol die Herman Brood daarin heeft gespeeld. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Herman Brood: My way

Dit boek is geschreven door Xandra Brood, de weduwe van Herman Brood. Het boek bevat persoonlijke verhalen en foto’s van Herman Brood en zijn familie. Het boek geeft een intiem kijkje in het leven van Herman Brood en zijn gezin. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Herman Brood: Tekeningen en schilderijen

Dit boek bevat een overzicht van de tekeningen en schilderijen van Herman Brood. Het boek is uitgegeven in 2006 en bevat meer dan 100 afbeeldingen van het werk van Brood. Het boek geeft een goed beeld van de kunstwereld waarin Herman Brood actief was. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Herman Brood: The life I live

Dit boek is geschreven door Herman Brood zelf en bevat zijn memoires. Het boek is uitgegeven in 1997 en beschrijft het leven van Herman Brood vanaf zijn jeugd tot aan het moment van schrijven. Het boek geeft een goed beeld van de persoonlijkheid van Herman Brood en zijn kijk op het leven. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken geschreven over het leven van Herman Brood. Deze boeken geven een goed beeld van wie Herman Brood was en wat hij heeft betekend voor de Nederlandse muziek- en kunstwereld. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. Als je geïnteresseerd bent in het leven van Herman Brood, dan zijn deze boeken zeker de moeite waard om te lezen.

Plaats een reactie