Boeken over het brein

Het menselijk brein is een fascinerend orgaan dat ons in staat stelt om te denken, te voelen en te handelen. Er is dan ook veel interesse in het begrijpen van hoe het brein werkt en hoe we het kunnen optimaliseren. Gelukkig zijn er talloze boeken geschreven over het brein, variërend van wetenschappelijke verhandelingen tot populaire zelfhulpboeken. In dit artikel zullen we enkele van de beste boeken over het brein bespreken en waar je deze kunt kopen.

1. Het Breinboek – Rita Carter

Het Breinboek is een uitgebreide gids voor het begrijpen van het menselijk brein. Het boek is geschreven door Rita Carter, een wetenschapsjournalist en auteur die gespecialiseerd is in neurowetenschappen. Het boek behandelt onderwerpen als de anatomie van het brein, de werking van de zintuigen, emoties en geheugen. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat talloze illustraties en afbeeldingen om de complexe concepten te verduidelijken.

Het Breinboek is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com en Amazon.

2. Hersenen en gedrag – Mark Nelissen

Hersenen en gedrag is een wetenschappelijk boek geschreven door Mark Nelissen, een bioloog en neurowetenschapper. Het boek behandelt de relatie tussen de hersenen en het gedrag van mensen en dieren. Het boek gaat in op onderwerpen als de evolutie van het brein, de werking van de zintuigen en de rol van hormonen en neurotransmitters bij gedrag.

Hersenen en gedrag is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com en Amazon.

3. Het slimme onbewuste – Ap Dijksterhuis

Het slimme onbewuste is een populair wetenschappelijk boek geschreven door Ap Dijksterhuis, een hoogleraar psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het boek gaat in op de rol van het onbewuste in ons dagelijks leven en hoe het ons gedrag beïnvloedt. Het boek behandelt onderwerpen als intuïtie, creativiteit en besluitvorming.

Het slimme onbewuste is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com en Amazon.

4. De Plastische Geest – Norman Doidge

De Plastische Geest is een boek geschreven door Norman Doidge, een psychiater en neurowetenschapper. Het boek gaat in op de plasticiteit van het brein en hoe het zich kan aanpassen en veranderen. Het boek behandelt onderwerpen als neuroplasticiteit, hersenletsel en de rol van therapie bij het herstellen van hersenletsel.

De Plastische Geest is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com en Amazon.

5. Het puberende brein – Eveline Crone

Het puberende brein is een boek geschreven door Eveline Crone, een hoogleraar neurocognitieve ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden. Het boek gaat in op de ontwikkeling van het brein tijdens de adolescentie en hoe dit van invloed is op het gedrag van tieners. Het boek behandelt onderwerpen als impulsiviteit, risicogedrag en de ontwikkeling van sociale vaardigheden.

Het puberende brein is verkrijgbaar bij de meeste boekhandels en online retailers, waaronder Bol.com en Amazon.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over het brein, variërend van wetenschappelijke verhandelingen tot populaire zelfhulpboeken. In dit artikel hebben we enkele van de beste boeken over het brein besproken en waar je deze kunt kopen. Of je nu geïnteresseerd bent in de anatomie van het brein, de relatie tussen hersenen en gedrag of de ontwikkeling van het brein tijdens de adolescentie, er is een boek dat aan je behoeften voldoet. Dus ga naar je lokale boekhandel of online retailer en ontdek de fascinerende wereld van het menselijk brein.

Plaats een reactie