Boeken over het geloof

Het geloof is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun leven. Of je nu christen, moslim, jood of hindoe bent, er zijn talloze boeken geschreven over het geloof. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

De Bijbel

Als we het hebben over boeken over het geloof, dan is de Bijbel natuurlijk het eerste boek dat in ons opkomt. De Bijbel is het heilige boek van het christendom en bevat verhalen, gedichten en brieven die geschreven zijn door verschillende auteurs. Het boek bestaat uit twee delen: het Oude Testament en het Nieuwe Testament.

De Bijbel is verkrijgbaar in verschillende vertalingen en uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor een standaarduitvoering, maar ook voor een luxe uitvoering met leren kaft en goud op snee. De Bijbel is verkrijgbaar bij lokale boekhandels, maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com.

De Koran

De Koran is het heilige boek van de islam en bevat de openbaringen die de profeet Mohammed ontving van Allah. Het boek is geschreven in het Arabisch en bestaat uit 114 hoofdstukken, ook wel soera’s genoemd.

De Koran is verkrijgbaar in verschillende vertalingen en uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor een Nederlandse vertaling, maar ook voor een Arabische uitvoering. De Koran is verkrijgbaar bij lokale boekhandels, maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com.

De Thora

De Thora is het heilige boek van het jodendom en bevat de vijf boeken van Mozes. Het boek beschrijft onder andere de schepping van de wereld, de geschiedenis van het joodse volk en de wetten en voorschriften die zij moeten volgen.

De Thora is verkrijgbaar in verschillende vertalingen en uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor een Nederlandse vertaling, maar ook voor een Hebreeuwse uitvoering. De Thora is verkrijgbaar bij lokale boekhandels, maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com.

De Bhagavad Gita

De Bhagavad Gita is een heilig boek binnen het hindoeïsme en bevat een dialoog tussen de god Krishna en de prins Arjuna. Het boek gaat onder andere over de plichten van de mens en de zoektocht naar verlichting.

De Bhagavad Gita is verkrijgbaar in verschillende vertalingen en uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor een Nederlandse vertaling, maar ook voor een Sanskriet uitvoering. De Bhagavad Gita is verkrijgbaar bij lokale boekhandels, maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com.

Andere boeken over het geloof

Natuurlijk zijn er naast de heilige boeken nog talloze andere boeken geschreven over het geloof. Zo zijn er boeken geschreven over de geschiedenis van het christendom, de filosofie achter het hindoeïsme en de rituelen binnen de islam.

Enkele voorbeelden van boeken over het geloof zijn:

  • ‘De Islam’ van Karen Armstrong
  • ‘De Bijbel voor ongelovigen’ van Guus Kuijer
  • ‘De Tao van Poeh’ van Benjamin Hoff
  • ‘De Upanishads’ van Swami Nikhilananda

Deze boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels, maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over het geloof, van heilige boeken tot boeken over de geschiedenis en filosofie achter verschillende religies. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij lokale boekhandels, maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com. Of je nu op zoek bent naar verdieping in je eigen geloof of meer wilt leren over andere religies, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jou past.

Plaats een reactie