Boeken over het klimaat

Het klimaat is een onderwerp dat de laatste jaren steeds meer aandacht krijgt. De opwarming van de aarde en de gevolgen daarvan zijn niet meer te ontkennen. Gelukkig zijn er veel boeken geschreven over dit onderwerp, zodat we ons kunnen verdiepen in de problematiek en op zoek kunnen gaan naar oplossingen. In dit artikel bespreken we een aantal boeken over het klimaat die zeker de moeite waard zijn om te lezen.

De onbewoonbare aarde – David Wallace-Wells

In ‘De onbewoonbare aarde’ schetst David Wallace-Wells een angstaanjagend beeld van de toekomst van onze planeet. Hij beschrijft de gevolgen van de opwarming van de aarde op een manier die je niet snel zult vergeten. Het boek is een wake-up call voor iedereen die denkt dat het allemaal wel meevalt. Wallace-Wells laat zien dat we nu actie moeten ondernemen om de ergste gevolgen van de klimaatverandering te voorkomen.

Je kunt ‘De onbewoonbare aarde’ kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Hoe gaan we dit uitleggen – Jelmer Mommers

Jelmer Mommers is journalist bij De Correspondent en schreef het boek ‘Hoe gaan we dit uitleggen’. In dit boek legt hij op een begrijpelijke manier uit wat er aan de hand is met het klimaat en wat we kunnen doen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Mommers laat zien dat het probleem niet onoplosbaar is, maar dat we wel snel in actie moeten komen.

‘Hoe gaan we dit uitleggen’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

De verborgen impact – Babette Porcelijn

In ‘De verborgen impact’ laat Babette Porcelijn zien wat de impact is van ons dagelijks leven op het klimaat. Ze beschrijft op een heldere manier hoe we onze ecologische voetafdruk kunnen verkleinen. Het boek is een eyeopener voor iedereen die zich afvraagt wat hij of zij zelf kan doen om bij te dragen aan een beter klimaat.

‘De verborgen impact’ is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

De kanarie in de kolenmijn – Marjan Minnesma

Marjan Minnesma is directeur van Urgenda, de organisatie die zich inzet voor een duurzame samenleving. In ‘De kanarie in de kolenmijn’ beschrijft ze haar persoonlijke zoektocht naar een duurzame toekomst. Het boek is een inspirerend verhaal over hoe we samen kunnen werken aan een betere wereld.

‘De kanarie in de kolenmijn’ is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

De toekomst van de natuur – J.B. MacKinnon

In ‘De toekomst van de natuur’ beschrijft J.B. MacKinnon hoe we de natuur kunnen redden in tijden van klimaatverandering. Hij laat zien dat we niet alleen moeten kijken naar de negatieve gevolgen van de opwarming van de aarde, maar ook naar de kansen die het biedt. Het boek is een optimistisch verhaal over hoe we de natuur kunnen beschermen en tegelijkertijd kunnen profiteren van de veranderingen.

‘De toekomst van de natuur’ is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over het klimaat en de gevolgen van de opwarming van de aarde. In dit artikel hebben we een aantal boeken besproken die zeker de moeite waard zijn om te lezen. Of je nu op zoek bent naar een angstaanjagend beeld van de toekomst of juist naar inspiratie om zelf bij te dragen aan een beter klimaat, er is voor ieder wat wils. De boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Plaats een reactie