Boeken over het koningshuis

Het koningshuis is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse geschiedenis en cultuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over de Oranjes en hun rol in de Nederlandse samenleving. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en geven we aan waar je ze kunt kopen.

Biografieën van de Oranjes

Een populaire categorie boeken over het koningshuis zijn de biografieën van de Oranjes. Hierin wordt het leven van de verschillende leden van de koninklijke familie beschreven, van Willem van Oranje tot aan koning Willem-Alexander. Een bekende biografie is ‘Beatrix: van prinses tot koningin’ van Jutta Chorus en Liesbeth Wytzes. Dit boek beschrijft het leven van prinses Beatrix, van haar jeugd tot aan haar troonsbestijging in 1980.

Een andere interessante biografie is ‘Willem-Alexander: van prins tot koning’ van Marcia Luyten. Dit boek beschrijft het leven van onze huidige koning, van zijn jeugd tot aan zijn troonsbestijging in 2013. Het boek geeft een goed beeld van de persoonlijkheid en de achtergrond van Willem-Alexander en hoe hij zich heeft voorbereid op zijn rol als koning.

Beide boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Geschiedenis van het koningshuis

Een andere categorie boeken over het koningshuis zijn de geschiedenisboeken. Hierin wordt de geschiedenis van het koningshuis beschreven, vanaf de oprichting van de Nederlandse staat tot aan de moderne tijd. Een bekend voorbeeld is ‘De geschiedenis van het Nederlandse koningshuis’ van Cees Fasseur. Dit boek beschrijft de geschiedenis van het koningshuis vanaf Willem van Oranje tot aan koning Willem-Alexander.

Een ander interessant boek is ‘De Oranjes: een uitgebreide geschiedenis’ van Han van Bree. Dit boek beschrijft niet alleen de geschiedenis van het koningshuis, maar ook de rol van de Oranjes in de Nederlandse samenleving en politiek. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Oranje curiosa

Tenslotte zijn er ook boeken over het koningshuis die zich richten op de curiosa en trivia rondom de Oranjes. Hierbij kun je denken aan boeken over de kleding van de koningin, de juwelen van de koninklijke familie of de paleizen waarin zij wonen. Een bekend voorbeeld is ‘De juwelen van het Huis Oranje-Nassau’ van Martijn Akkerman. Dit boek beschrijft de geschiedenis van de juwelen van de koninklijke familie en geeft een kijkje achter de schermen bij de juwelenkamer van het Koninklijk Huis.

Een ander interessant boek is ‘Paleis Soestdijk: een vorstelijke geschiedenis’ van Paul Rem. Dit boek beschrijft de geschiedenis van Paleis Soestdijk, het voormalige woonhuis van koningin Juliana en prins Bernhard. Het boek geeft een goed beeld van het leven van de koninklijke familie op Soestdijk en de rol die het paleis heeft gespeeld in de Nederlandse geschiedenis.

Beide boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over het koningshuis, van biografieën van de Oranjes tot geschiedenisboeken en boeken over de curiosa rondom de koninklijke familie. Veel van deze boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van het koningshuis of in de juwelen van de koninklijke familie, er is altijd wel een boek te vinden dat bij jouw interesse past.

Plaats een reactie