Boeken over het milieu

Het milieu is een belangrijk onderwerp waar we allemaal mee te maken hebben. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over dit onderwerp. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

1. De verborgen impact

De verborgen impact is geschreven door Babette Porcelijn en gaat over de impact die onze levensstijl heeft op het milieu. Het boek laat zien welke producten en activiteiten de grootste impact hebben en geeft tips hoe je deze impact kunt verminderen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

2. De kanarie in de kolenmijn

De kanarie in de kolenmijn is geschreven door Marjan Minnesma en gaat over de klimaatcrisis. Het boek laat zien wat de gevolgen zijn van de klimaatverandering en wat we kunnen doen om deze te stoppen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

3. De circulaire economie

De circulaire economie is geschreven door Thomas Rau en Sabine Oberhuber en gaat over de transitie naar een circulaire economie. Het boek laat zien hoe we onze economie kunnen veranderen zodat we minder afhankelijk zijn van grondstoffen en meer gebruik maken van hergebruik. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

4. De onbewoonbare aarde

De onbewoonbare aarde is geschreven door David Wallace-Wells en gaat over de gevolgen van de klimaatverandering. Het boek laat zien wat er kan gebeuren als we niets doen om de klimaatverandering te stoppen en hoe we ons kunnen voorbereiden op deze gevolgen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

5. Het water komt

Het water komt is geschreven door Rutger Bregman en gaat over de stijgende zeespiegel. Het boek laat zien wat de gevolgen zijn van de stijgende zeespiegel en hoe we ons kunnen voorbereiden op deze gevolgen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

6. De natuur als bondgenoot

De natuur als bondgenoot is geschreven door Thomas Oudman en gaat over de rol van de natuur in de strijd tegen de klimaatverandering. Het boek laat zien hoe we de natuur kunnen gebruiken om de klimaatverandering te stoppen en hoe we de natuur kunnen beschermen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

7. De groene stad

De groene stad is geschreven door Mark Mieras en gaat over de rol van groen in de stad. Het boek laat zien hoe groen kan bijdragen aan een gezonde en duurzame stad en hoe we meer groen kunnen creƫren in de stad. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

8. De energietransitie

De energietransitie is geschreven door Remco de Boer en gaat over de transitie naar duurzame energie. Het boek laat zien hoe we onze energievoorziening kunnen veranderen zodat we minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen en meer gebruik maken van duurzame energiebronnen. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over het milieu en de klimaatverandering. Deze boeken laten zien wat de gevolgen zijn van onze levensstijl en wat we kunnen doen om deze gevolgen te verminderen. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. Door deze boeken te lezen kunnen we ons bewust worden van de impact die we hebben op het milieu en kunnen we stappen zetten om deze impact te verminderen.

Plaats een reactie