Boeken over het noorderlicht

Het noorderlicht, ook wel bekend als Aurora Borealis, is een natuurverschijnsel dat veel mensen fascineert. Het kleurrijke lichtspektakel dat zich afspeelt in de poolgebieden is een prachtig gezicht om te zien. Er zijn verschillende boeken geschreven over het noorderlicht, waarin je meer kunt lezen over dit bijzondere fenomeen. In dit artikel zetten we een aantal boeken op een rijtje en vertellen we waar je deze boeken kunt kopen.

1. Noorderlicht – Lucy Jago

Noorderlicht is een roman geschreven door Lucy Jago. Het boek vertelt het verhaal van de jonge wetenschapper Kristian Birkeland, die in de vroege twintigste eeuw onderzoek deed naar het noorderlicht. Het boek is gebaseerd op waargebeurde feiten en geeft een interessant inkijkje in de geschiedenis van het onderzoek naar het noorderlicht. Daarnaast is het boek ook gewoon een spannend verhaal om te lezen. Noorderlicht is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. Het noorderlicht – Dirk van der Meer

Het noorderlicht is een informatief boek geschreven door Dirk van der Meer. In het boek wordt uitgelegd wat het noorderlicht precies is en hoe het ontstaat. Daarnaast wordt er ook ingegaan op de geschiedenis van het onderzoek naar het noorderlicht en de verschillende mythes en legendes die erover bestaan. Het boek bevat prachtige foto’s van het noorderlicht en is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over dit bijzondere fenomeen. Het noorderlicht is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

3. Aurora – Murat Isik

Aurora is een roman geschreven door Murat Isik. Het boek vertelt het verhaal van de jonge Turkse Meral, die naar Noorwegen verhuist om te studeren. Daar raakt ze gefascineerd door het noorderlicht en gaat ze op zoek naar de betekenis ervan. Aurora is een prachtig geschreven boek dat je meeneemt op een reis door de Noorse natuur en cultuur. Het boek is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

4. Het noorderlicht – Philip Steele

Het noorderlicht is een kinderboek geschreven door Philip Steele. In het boek wordt op een begrijpelijke manier uitgelegd wat het noorderlicht is en hoe het ontstaat. Het boek bevat mooie illustraties en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Het noorderlicht is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

5. Noorderlicht – Michael Palin

Noorderlicht is een reisboek geschreven door Michael Palin. In het boek beschrijft Palin zijn reis door de poolgebieden, waarbij hij onder andere op zoek gaat naar het noorderlicht. Het boek bevat prachtige foto’s en is een aanrader voor iedereen die ge├»nteresseerd is in reizen en het noorderlicht. Noorderlicht is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken geschreven over het noorderlicht, van romans tot informatieve boeken en kinderboeken. Of je nu meer wilt weten over de geschiedenis van het onderzoek naar het noorderlicht, op zoek bent naar mooie foto’s of gewoon een spannend verhaal wilt lezen, er is voor ieder wat wils. De boeken zijn te koop bij zowel de lokale boekhandel als online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van het noorderlicht en laat je betoveren door dit bijzondere fenomeen.

Plaats een reactie