Boeken over het oude Egypte

Het oude Egypte is een fascinerende periode uit de geschiedenis. De farao’s, de piramides, de hiërogliefen en de goden spreken tot de verbeelding. Er zijn dan ook talloze boeken geschreven over deze periode. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

1. Het oude Egypte voor Dummies

Als je nog niet veel weet over het oude Egypte, is dit boek een goede start. Het is geschreven door Florence Maruéjol, een Franse egyptologe. Het boek geeft een overzicht van de geschiedenis van het oude Egypte, de goden, de farao’s en het dagelijks leven van de gewone mensen. Het is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel illustraties. Het boek is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. De piramides van Egypte

De piramides zijn het meest iconische symbool van het oude Egypte. Dit boek, geschreven door Zahi Hawass, een Egyptische archeoloog, gaat dieper in op de bouw van de piramides en de rol die ze speelden in de Egyptische samenleving. Het boek bevat veel foto’s en tekeningen van de piramides en de bijbehorende tempels. Het is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. Het Egyptische Dodenboek

Het Egyptische Dodenboek is een verzameling teksten die werden gebruikt bij de begrafenisrituelen van de Egyptenaren. Het boek bevat spreuken en instructies voor de overledene om veilig door het hiernamaals te reizen. Dit boek, geschreven door Erik Hornung, een Duitse egyptoloog, geeft een overzicht van de inhoud van het Dodenboek en de betekenis ervan. Het is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. Het dagelijks leven in het oude Egypte

Dit boek, geschreven door Bob Brier, een Amerikaanse egyptoloog, geeft een inkijkje in het dagelijks leven van de gewone mensen in het oude Egypte. Het boek behandelt onderwerpen als voeding, kleding, huisvesting en werk. Het is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel illustraties. Het is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. De goden van Egypte

De Egyptische goden waren een belangrijk onderdeel van de Egyptische samenleving. Dit boek, geschreven door Barbara Watterson, een Britse egyptologe, geeft een overzicht van de belangrijkste goden en godinnen en hun functies. Het boek bevat veel illustraties van de goden en hun symbolen. Het is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over het oude Egypte. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis, de piramides, het dagelijks leven of de goden, er is altijd wel een boek dat bij je past. De boeken zijn te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com. Veel leesplezier!

Plaats een reactie