Boeken over hindoeisme

Het hindoeisme is een van de oudste religies ter wereld en heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over het hindoeisme. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en waar je ze kunt kopen.

De Bhagavad Gita

Een van de bekendste en meest gelezen boeken over het hindoeisme is de Bhagavad Gita. Dit boek is een onderdeel van het epische gedicht Mahabharata en bevat een dialoog tussen de god Krishna en de krijger Arjuna. Het boek behandelt thema’s als karma, dharma en de zoektocht naar spirituele verlichting.

De Bhagavad Gita is in verschillende Nederlandse vertalingen verkrijgbaar. Een bekende vertaling is die van Swami Prabhupada, die in 1972 werd gepubliceerd. Deze vertaling is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Hindoeisme voor beginners

Voor mensen die meer willen weten over het hindoeisme, maar nog niet bekend zijn met de religie, is het boek ‘Hindoeisme voor beginners’ een aanrader. Dit boek geeft een overzicht van de geschiedenis, filosofie en praktijken van het hindoeisme.

‘Hindoeisme voor beginners’ is geschreven door Johan Oldenkamp en is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

De Upanishads

De Upanishads zijn een verzameling van filosofische teksten die de basis vormen van het hindoeisme. Deze teksten behandelen thema’s als de aard van het zelf, de relatie tussen de mens en het goddelijke en de zoektocht naar spirituele verlichting.

Er zijn verschillende Nederlandse vertalingen van de Upanishads verkrijgbaar. Een bekende vertaling is die van Jan E.M. Houben, die in 2016 werd gepubliceerd. Deze vertaling is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Hindoeisme en de moderne wereld

Het hindoeisme heeft zich in de loop der tijd aangepast aan de moderne wereld en heeft te maken met uitdagingen als secularisatie en globalisering. Het boek ‘Hindoeisme en de moderne wereld’ gaat in op deze uitdagingen en hoe het hindoeisme hiermee omgaat.

‘Hindoeisme en de moderne wereld’ is geschreven door Paul Hedges en is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

De Ramayana

De Ramayana is een episch gedicht dat de avonturen van de god Rama en zijn vrouw Sita beschrijft. Het boek behandelt thema’s als liefde, trouw en de strijd tussen goed en kwaad.

Er zijn verschillende Nederlandse vertalingen van de Ramayana verkrijgbaar. Een bekende vertaling is die van Wim Stokhof, die in 2010 werd gepubliceerd. Deze vertaling is te koop bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over het hindoeisme, variërend van filosofische teksten tot epische gedichten. Deze boeken bieden een inzicht in de geschiedenis, cultuur en filosofie van het hindoeisme en zijn een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in deze religie.

De boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com. Of je nu een beginner bent of al bekend bent met het hindoeisme, er is altijd een boek dat bij je past.

Plaats een reactie