Boeken over hooggevoeligheid

Hooggevoeligheid is een eigenschap die steeds meer aandacht krijgt in onze maatschappij. Mensen die hooggevoelig zijn, ervaren prikkels intenser en hebben meer tijd nodig om deze te verwerken. Het kan soms lastig zijn om hiermee om te gaan, zeker als je niet goed begrijpt wat hooggevoeligheid precies inhoudt. Gelukkig zijn er veel boeken geschreven over dit onderwerp, die je kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in hooggevoeligheid en hoe je hiermee om kunt gaan.

Boeken over hooggevoeligheid voor volwassenen

Er zijn veel boeken geschreven over hooggevoeligheid voor volwassenen. Hieronder vind je een aantal aanraders:

 • Hooggevoeligheid als kracht – Carolina Bont
  In dit boek beschrijft Carolina Bont hoe hooggevoeligheid een kracht kan zijn in plaats van een last. Ze geeft praktische tips en oefeningen om beter om te gaan met hooggevoeligheid.
 • Leven met hooggevoeligheid – Susan Marletta Hart
  Susan Marletta Hart is een bekende naam op het gebied van hooggevoeligheid. In dit boek beschrijft ze wat hooggevoeligheid precies inhoudt en hoe je hiermee om kunt gaan in het dagelijks leven.
 • De kracht van sensitiviteit – Marian van den Beuken
  Marian van den Beuken beschrijft in dit boek hoe hooggevoeligheid een kracht kan zijn in je werk en relaties. Ze geeft praktische tips en oefeningen om beter om te gaan met hooggevoeligheid.
 • Hooggevoeligheid en stress – Elke van Hoof
  Elke van Hoof is hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel en heeft veel onderzoek gedaan naar hooggevoeligheid. In dit boek beschrijft ze hoe hooggevoeligheid kan leiden tot stress en burn-out, en geeft ze tips om hiermee om te gaan.

Deze boeken zijn onder andere te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Boeken over hooggevoeligheid voor kinderen

Ook voor kinderen zijn er veel boeken geschreven over hooggevoeligheid. Hieronder vind je een aantal aanraders:

 • Hoogsensitief geboren – Elaine N. Aron
  Elaine N. Aron is een bekende naam op het gebied van hooggevoeligheid. In dit boek beschrijft ze hoe hooggevoeligheid zich kan uiten bij baby’s en jonge kinderen, en geeft ze tips voor ouders om hiermee om te gaan.
 • Ik ben een held – Petra Looij
  Dit boek is geschreven voor kinderen vanaf 6 jaar en gaat over een meisje dat hooggevoelig is. Het boek geeft op een speelse manier uitleg over hooggevoeligheid en hoe je hiermee om kunt gaan.
 • De hoogsensitiviteit survivalgids – Bianca Acevedo
  Dit boek is geschreven voor kinderen vanaf 8 jaar en geeft praktische tips en oefeningen om beter om te gaan met hooggevoeligheid. Het boek is op een speelse manier vormgegeven en bevat veel illustraties.
 • Hooggevoeligheid is een gave – Mariska Klein Velderman
  Dit boek is geschreven voor kinderen vanaf 10 jaar en gaat over een meisje dat hooggevoelig is. Het boek geeft op een positieve manier uitleg over hooggevoeligheid en hoe je hiermee om kunt gaan.

Deze boeken zijn onder andere te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Conclusie

Hooggevoeligheid is een eigenschap die steeds meer aandacht krijgt in onze maatschappij. Gelukkig zijn er veel boeken geschreven over dit onderwerp, die je kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in hooggevoeligheid en hoe je hiermee om kunt gaan. Of je nu op zoek bent naar een boek voor volwassenen of voor kinderen, er is genoeg keuze. De boeken zijn onder andere te koop bij lokale boekenwinkels en online bij Bol.com.

Plaats een reactie