Boeken over hoogsensitief

Hoogsensitiviteit is een eigenschap die steeds meer aandacht krijgt in onze maatschappij. Mensen die hoogsensitief zijn, ervaren de wereld intenser en hebben vaak meer moeite met prikkels. Gelukkig zijn er veel boeken geschreven over hoogsensitiviteit, die kunnen helpen bij het begrijpen en omgaan met deze eigenschap. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

Hoogsensitief van Elaine N. Aron

Een van de bekendste boeken over hoogsensitiviteit is ‘Hoogsensitief’ van Elaine N. Aron. Aron is een Amerikaanse psychologe die zich al jaren bezighoudt met hoogsensitiviteit. In haar boek beschrijft ze wat hoogsensitiviteit precies inhoudt en hoe je hiermee om kunt gaan. Ze geeft praktische tips en oefeningen om beter met prikkels om te kunnen gaan en jezelf te beschermen tegen overprikkeling. Het boek is geschikt voor zowel hoogsensitieve mensen zelf als voor hun omgeving.

‘Hoogsensitief’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Leven met hooggevoeligheid van Susan Marletta-Hart

Ook ‘Leven met hooggevoeligheid’ van Susan Marletta-Hart is een populair boek over hoogsensitiviteit. Marletta-Hart is een Nederlandse therapeute en schrijfster die zich heeft gespecialiseerd in hoogsensitiviteit. In haar boek beschrijft ze wat hoogsensitiviteit precies inhoudt en hoe je hiermee kunt omgaan in het dagelijks leven. Ze geeft praktische tips en oefeningen om beter met prikkels om te kunnen gaan en jezelf te beschermen tegen overprikkeling. Het boek is geschikt voor zowel hoogsensitieve mensen zelf als voor hun omgeving.

‘Leven met hooggevoeligheid’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Hoogsensitieve kinderen van Esther Bergsma

Hoogsensitiviteit komt niet alleen bij volwassenen voor, maar ook bij kinderen. ‘Hoogsensitieve kinderen’ van Esther Bergsma is een boek dat speciaal gericht is op hoogsensitieve kinderen en hun ouders. Bergsma is een Nederlandse psycholoog en schrijfster die zich heeft gespecialiseerd in hoogsensitiviteit bij kinderen. In haar boek beschrijft ze wat hoogsensitiviteit precies inhoudt en hoe je hiermee kunt omgaan als ouder. Ze geeft praktische tips en oefeningen om je kind te helpen bij het omgaan met prikkels en overprikkeling. Het boek is geschikt voor ouders van hoogsensitieve kinderen en professionals die met deze kinderen werken.

‘Hoogsensitieve kinderen’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Hoogsensitiviteit als kracht van Carolina Bont

‘Hoogsensitiviteit als kracht’ van Carolina Bont is een boek dat hoogsensitiviteit vanuit een positieve invalshoek benadert. Bont is een Nederlandse schrijfster en coach die zich heeft gespecialiseerd in hoogsensitiviteit. In haar boek beschrijft ze hoe hoogsensitiviteit een kracht kan zijn en hoe je deze eigenschap kunt inzetten in je leven. Ze geeft praktische tips en oefeningen om je hoogsensitiviteit te ontwikkelen en te gebruiken als kracht. Het boek is geschikt voor hoogsensitieve mensen zelf en voor mensen die meer willen weten over hoogsensitiviteit als kracht.

‘Hoogsensitiviteit als kracht’ is onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over hoogsensitiviteit, die kunnen helpen bij het begrijpen en omgaan met deze eigenschap. In dit artikel hebben we een aantal van deze boeken besproken, waaronder ‘Hoogsensitief’ van Elaine N. Aron, ‘Leven met hooggevoeligheid’ van Susan Marletta-Hart, ‘Hoogsensitieve kinderen’ van Esther Bergsma en ‘Hoogsensitiviteit als kracht’ van Carolina Bont. Deze boeken zijn onder andere te koop bij Bol.com en de lokale boekhandel. Of je nu zelf hoogsensitief bent of iemand kent die hoogsensitief is, deze boeken kunnen helpen bij het begrijpen en omgaan met deze eigenschap.

Plaats een reactie