Boeken over hoogsensitiviteit

Hoogsensitiviteit is een term die steeds vaker voorkomt in onze maatschappij. Het is een eigenschap waarbij iemand gevoeliger is voor prikkels en indrukken dan gemiddeld. Mensen die hoogsensitief zijn, kunnen hierdoor sneller overprikkeld raken en hebben meer tijd nodig om deze prikkels te verwerken. Er zijn verschillende boeken geschreven over hoogsensitiviteit, die kunnen helpen bij het begrijpen en omgaan met deze eigenschap. In dit artikel bespreken we een aantal van deze boeken en waar je ze kunt kopen.

Hoogsensitieve personen – Elaine N. Aron

Elaine N. Aron is een Amerikaanse psychologe en schrijfster die bekend staat om haar onderzoek naar hoogsensitiviteit. In haar boek ‘Hoogsensitieve personen’ beschrijft ze wat hoogsensitiviteit precies inhoudt en hoe je hiermee om kunt gaan. Het boek is geschreven vanuit wetenschappelijk oogpunt, maar is toch toegankelijk voor een breed publiek. Aron geeft praktische tips en oefeningen om beter om te gaan met hoogsensitiviteit. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Leven met hooggevoeligheid – Susan Marletta Hart

Susan Marletta Hart is een Nederlandse therapeute en schrijfster die zich heeft gespecialiseerd in hoogsensitiviteit. In haar boek ‘Leven met hooggevoeligheid’ beschrijft ze hoe je als hoogsensitief persoon kunt omgaan met de uitdagingen die deze eigenschap met zich meebrengt. Het boek bevat praktische tips en oefeningen om beter om te gaan met overprikkeling en stress. Daarnaast beschrijft Hart hoe je als hoogsensitief persoon je kwaliteiten kunt benutten en jezelf kunt ontwikkelen. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Hoogsensitiviteit als kracht – Carolina Bont

Carolina Bont is een Nederlandse coach en schrijfster die zich heeft gespecialiseerd in hoogsensitiviteit. In haar boek ‘Hoogsensitiviteit als kracht’ beschrijft ze hoe je als hoogsensitief persoon je kwaliteiten kunt benutten en jezelf kunt ontwikkelen. Het boek bevat praktische tips en oefeningen om beter om te gaan met hoogsensitiviteit en jezelf te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak. Bont beschrijft hoe hoogsensitiviteit een kracht kan zijn en hoe je deze eigenschap kunt inzetten om succesvol te zijn. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Hoogsensitiviteit survivalgids – Fleur van Groningen

Fleur van Groningen is een Belgische cabaretière en schrijfster die bekend staat om haar openheid over haar hoogsensitiviteit. In haar boek ‘Hoogsensitiviteit survivalgids’ beschrijft ze op humoristische wijze hoe ze als hoogsensitief persoon omgaat met de uitdagingen die deze eigenschap met zich meebrengt. Het boek bevat persoonlijke verhalen en praktische tips om beter om te gaan met hoogsensitiviteit. Van Groningen beschrijft hoe je als hoogsensitief persoon jezelf kunt accepteren en je kwaliteiten kunt benutten. Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken geschreven over hoogsensitiviteit die kunnen helpen bij het begrijpen en omgaan met deze eigenschap. Elaine N. Aron, Susan Marletta Hart, Carolina Bont en Fleur van Groningen zijn slechts enkele voorbeelden van schrijvers die zich hebben gespecialiseerd in hoogsensitiviteit. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com. Door het lezen van deze boeken kun je als hoogsensitief persoon beter leren omgaan met de uitdagingen die deze eigenschap met zich meebrengt en jezelf ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak.

Plaats een reactie