Boeken over hooligans

Hooligans zijn al jaren een bekend fenomeen in de voetbalwereld. Het zijn fanatieke supporters die zich vaak misdragen en geweld niet schuwen. Er zijn verschillende boeken geschreven over deze groep supporters. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

Hooligans – Een fenomeen in beeld

Dit boek is geschreven door de Nederlandse journalist en schrijver Marcel van Roosmalen. Het boek geeft een kijkje in de wereld van de hooligans. Van Roosmalen heeft verschillende hooligans geïnterviewd en beschrijft hun levensstijl en de redenen waarom ze zich zo gedragen. Het boek is geschreven in een humoristische stijl en geeft een uniek inzicht in deze groep supporters.

Hooligans – Een fenomeen in beeld is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Hooligans – De harde kern

Dit boek is geschreven door de Nederlandse journalist en schrijver Michel van Egmond. Het boek gaat over de harde kern van de supporters van Feyenoord. Van Egmond heeft verschillende hooligans geïnterviewd en beschrijft hun levensstijl en de redenen waarom ze zich zo gedragen. Het boek is geschreven in een journalistieke stijl en geeft een realistisch beeld van deze groep supporters.

Hooligans – De harde kern is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Hooligans – De zwarte kant van het voetbal

Dit boek is geschreven door de Nederlandse journalist en schrijver Frank van Gemert. Het boek gaat over de geschiedenis van hooliganisme in Nederland. Van Gemert beschrijft de opkomst van deze groep supporters en de verschillende incidenten die hebben plaatsgevonden. Het boek is geschreven in een wetenschappelijke stijl en geeft een diepgaand inzicht in deze groep supporters.

Hooligans – De zwarte kant van het voetbal is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Hooligans – De andere kant van het verhaal

Dit boek is geschreven door de Nederlandse journalist en schrijver Edwin Schoon. Het boek gaat over de andere kant van het verhaal. Schoon heeft verschillende hooligans geïnterviewd en beschrijft hun levensstijl en de redenen waarom ze zich zo gedragen. Het boek is geschreven in een persoonlijke stijl en geeft een menselijk inzicht in deze groep supporters.

Hooligans – De andere kant van het verhaal is te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Hooligans – De film

Naast boeken zijn er ook verschillende films gemaakt over hooligans. Een bekende film is Hooligans uit 2005. De film gaat over een Amerikaanse student die in Londen terechtkomt en zich aansluit bij een groep hooligans van West Ham United. De film geeft een realistisch beeld van het hooliganisme en de gewelddadige confrontaties tussen verschillende supportersgroepen.

Hooligans is te koop op DVD bij de lokale media winkel en online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn verschillende boeken geschreven over hooligans. Deze boeken geven een uniek inzicht in de wereld van deze groep supporters. Van humoristische beschrijvingen tot wetenschappelijke analyses, er is voor ieder wat wils. Naast boeken zijn er ook verschillende films gemaakt over hooligans. Deze films geven een realistisch beeld van het hooliganisme en de gewelddadige confrontaties tussen verschillende supportersgroepen. De boeken en films zijn te koop bij de lokale boekhandel en online bij Bol.com.

Plaats een reactie