Boeken over horeca

Als je geïnteresseerd bent in de horeca, dan zijn er talloze boeken die je kunt lezen om meer te leren over dit vakgebied. Of je nu een beginnende ondernemer bent die een eigen restaurant wil starten, of een ervaren chef-kok die zijn kennis wil uitbreiden, er is altijd wel een boek dat bij jou past. In dit artikel bespreken we een aantal boeken over horeca en waar je deze kunt kopen.

1. De smaakbijbel

De smaakbijbel is een boek geschreven door Niki Segnit en is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in smaken en ingrediënten. Het boek is opgedeeld in verschillende categorieën, zoals fruit, groenten, kruiden en specerijen, en geeft per categorie een overzicht van welke smaken goed bij elkaar passen. Het boek is niet alleen handig voor koks, maar ook voor sommeliers en barista’s die meer willen weten over smaakcombinaties.

Je kunt De smaakbijbel kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. De kunst van het koken

De kunst van het koken is een klassieker geschreven door Julia Child, Louisette Bertholle en Simone Beck. Het boek is opgedeeld in verschillende delen, waarbij elk deel een andere kooktechniek behandelt. Het boek is geschikt voor zowel beginnende als ervaren koks en bevat meer dan 500 recepten.

Je kunt De kunst van het koken kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. De restaurantman

De restaurantman is een boek geschreven door Willem-Jan Brabers en gaat over de Nederlandse horecaondernemer Ron Blaauw. Het boek geeft een kijkje achter de schermen van het restaurant van Blaauw en laat zien hoe hij zijn restaurant tot een succes heeft gemaakt. Het boek is niet alleen interessant voor horecaondernemers, maar ook voor liefhebbers van lekker eten.

Je kunt De restaurantman kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. De Gouden Pollepel

De Gouden Pollepel is een boek geschreven door culinair journalisten van verschillende Nederlandse kranten. Het boek bevat een overzicht van de beste restaurants in Nederland en geeft per restaurant een beschrijving van de sfeer, het eten en de prijs-kwaliteitverhouding. Het boek is handig voor mensen die op zoek zijn naar een goed restaurant om te eten.

Je kunt De Gouden Pollepel kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. De Wijn-Spijsbijbel

De Wijn-Spijsbijbel is een boek geschreven door sommelier Victoria Moore en gaat over de combinatie van wijn en eten. Het boek geeft per gerecht een overzicht van welke wijn het beste bij het gerecht past. Het boek is handig voor sommeliers, maar ook voor mensen die graag wijn drinken en meer willen leren over welke wijn het beste bij welk gerecht past.

Je kunt De Wijn-Spijsbijbel kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn talloze boeken over horeca te vinden die geschikt zijn voor verschillende doelgroepen. Of je nu een beginnende ondernemer bent die een eigen restaurant wil starten, of een ervaren chef-kok die zijn kennis wil uitbreiden, er is altijd wel een boek dat bij jou past. De boeken die we in dit artikel hebben besproken zijn slechts een greep uit het aanbod. Je kunt deze boeken kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Plaats een reactie