Boeken over hout

Hout is een veelzijdig materiaal dat al eeuwenlang gebruikt wordt voor verschillende doeleinden. Van meubels tot huizen en van speelgoed tot kunstwerken, hout is overal om ons heen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel boeken zijn geschreven over dit materiaal. In dit artikel zullen we een aantal van deze boeken bespreken en vertellen waar je ze kunt kopen.

1. Houtbewerking voor beginners

Als je geïnteresseerd bent in houtbewerking, maar nog nooit eerder met hout hebt gewerkt, is dit boek een goede keuze. Het boek is geschreven door de Nederlandse houtbewerker en meubelmaker Jan van der Made en bevat stap-voor-stap instructies voor het maken van verschillende houten objecten, van een snijplank tot een boekenkast. Het boek bevat ook informatie over de verschillende soorten hout en gereedschappen die je nodig hebt voor houtbewerking.

Je kunt Houtbewerking voor beginners kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

2. Houtsoorten van de wereld

Als je meer wilt weten over de verschillende soorten hout die er zijn, is Houtsoorten van de wereld een goed boek om te lezen. Het boek is geschreven door Jonathon Ore en bevat informatie over meer dan 200 verschillende houtsoorten, inclusief hun eigenschappen, toepassingen en geografische oorsprong. Het boek bevat ook prachtige foto’s van de verschillende houtsoorten.

Je kunt Houtsoorten van de wereld kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

3. Houten speelgoed maken

Als je op zoek bent naar inspiratie voor het maken van houten speelgoed, is Houten speelgoed maken een goed boek om te lezen. Het boek is geschreven door de Nederlandse houtbewerker en speelgoedmaker Frans de Groot en bevat instructies voor het maken van verschillende soorten houten speelgoed, van auto’s tot poppenhuizen. Het boek bevat ook informatie over de veiligheid van houten speelgoed en hoe je ervoor kunt zorgen dat het speelgoed geschikt is voor kinderen van verschillende leeftijden.

Je kunt Houten speelgoed maken kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

4. Hout in de bouw

Als je geïnteresseerd bent in de toepassingen van hout in de bouw, is Hout in de bouw een goed boek om te lezen. Het boek is geschreven door de Nederlandse architect en houtbouwer Jan-Willem van der Male en bevat informatie over de verschillende soorten hout die gebruikt worden in de bouw, de voordelen van hout als bouwmateriaal en de verschillende technieken die gebruikt worden bij houtbouw. Het boek bevat ook prachtige foto’s van houten gebouwen over de hele wereld.

Je kunt Hout in de bouw kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

5. Houtsnijden voor beginners

Als je geïnteresseerd bent in houtsnijden, maar nog nooit eerder met hout hebt gewerkt, is Houtsnijden voor beginners een goed boek om te lezen. Het boek is geschreven door de Nederlandse houtsnijder en beeldhouwer Jan Harm Brouwer en bevat stap-voor-stap instructies voor het maken van verschillende houten objecten, van een lepel tot een beeldhouwwerk. Het boek bevat ook informatie over de verschillende soorten hout en gereedschappen die je nodig hebt voor houtsnijden.

Je kunt Houtsnijden voor beginners kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com.

Conclusie

Er zijn veel boeken geschreven over hout en de verschillende toepassingen ervan. Of je nu geïnteresseerd bent in houtbewerking, houten speelgoed maken, houtsnijden of hout in de bouw, er is een boek dat bij jouw interesse past. Je kunt deze boeken kopen bij de lokale boekhandel of online bij Bol.com. Veel leesplezier!

Plaats een reactie