Boeken over hsp

Hooggevoeligheid, ook wel bekend als HSP (Highly Sensitive Person), is een eigenschap die steeds meer aandacht krijgt. Mensen met HSP zijn gevoeliger voor prikkels en ervaren deze intenser dan anderen. Dit kan leiden tot overprikkeling en vermoeidheid. Gelukkig zijn er veel boeken geschreven over HSP, die kunnen helpen bij het begrijpen en omgaan met deze eigenschap.

Boeken over HSP

Er zijn veel boeken geschreven over HSP, van wetenschappelijke studies tot praktische gidsen. Hieronder vind je een selectie van boeken die de moeite waard zijn om te lezen:

Hoogsensitieve personen – Elaine N. Aron

Dit boek van Elaine N. Aron is een klassieker op het gebied van HSP. Aron is een psycholoog en heeft zelf HSP. In dit boek beschrijft ze wat HSP is, hoe het ontstaat en wat de kenmerken zijn. Ook geeft ze tips voor het omgaan met HSP, zowel voor de persoon zelf als voor de omgeving. Het boek is wetenschappelijk onderbouwd, maar ook toegankelijk geschreven.

Leven met hooggevoeligheid – Susan Marletta Hart

Susan Marletta Hart is een Nederlandse therapeut en heeft zelf HSP. In dit boek beschrijft ze haar eigen ervaringen en geeft ze praktische tips voor het omgaan met HSP. Het boek is geschreven vanuit een spirituele invalshoek en bevat veel oefeningen en meditaties. Het is een persoonlijk en inspirerend boek.

Hooggevoeligheid als kracht – Carolina Bont

Carolina Bont is een Nederlandse coach en heeft zelf HSP. In dit boek beschrijft ze hoe HSP een kracht kan zijn, in plaats van een last. Ze geeft praktische tips voor het omgaan met HSP en hoe je deze eigenschap kunt inzetten in je werk en relaties. Het boek is geschreven vanuit een positieve invalshoek en is inspirerend voor mensen die HSP als een last ervaren.

De kracht van sensitiviteit – Bianca Acevedo

Dit boek is geschreven door Bianca Acevedo, een Amerikaanse wetenschapper die onderzoek doet naar HSP. In dit boek beschrijft ze de wetenschappelijke achtergrond van HSP en wat de voordelen en nadelen zijn van deze eigenschap. Het boek is wetenschappelijk onderbouwd, maar ook toegankelijk geschreven.

Waar kun je deze boeken kopen?

De boeken over HSP zijn te koop bij de lokale boekhandel, maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com. Hieronder vind je een overzicht van de prijzen:

  • Hoogsensitieve personen – Elaine N. Aron: € 22,50
  • Leven met hooggevoeligheid – Susan Marletta Hart: € 20,00
  • Hooggevoeligheid als kracht – Carolina Bont: € 20,00
  • De kracht van sensitiviteit – Bianca Acevedo: € 24,99

Naast deze boeken zijn er nog veel meer boeken geschreven over HSP. Het is de moeite waard om je hierin te verdiepen als je zelf HSP hebt of iemand kent die HSP heeft. De boeken kunnen helpen bij het begrijpen en omgaan met deze eigenschap.

Plaats een reactie