Boeken over huwelijk

Het huwelijk is een belangrijke stap in het leven van veel mensen. Het is een verbintenis tussen twee personen die elkaar liefhebben en samen door het leven willen gaan. Maar hoe zorg je ervoor dat je huwelijk succesvol blijft? Er zijn talloze boeken geschreven over dit onderwerp. In dit artikel bespreken we enkele van de beste boeken over huwelijk die in het Nederlands verkrijgbaar zijn.

1. De vijf talen van de liefde – Gary Chapman

Dit boek is een absolute klassieker als het gaat om boeken over huwelijk. In ‘De vijf talen van de liefde’ beschrijft Gary Chapman vijf verschillende manieren waarop mensen hun liefde uiten en ontvangen. Door deze talen te begrijpen en te spreken, kun je de liefde tussen jou en je partner versterken. Het boek is geschreven in begrijpelijke taal en bevat veel praktische tips. Het is dan ook niet voor niets dat dit boek wereldwijd al miljoenen keren is verkocht.

‘De vijf talen van de liefde’ is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

2. Liefde in tijden van Facebook – Julia Lammers

In ‘Liefde in tijden van Facebook’ beschrijft Julia Lammers hoe social media ons liefdesleven beïnvloeden. Het boek gaat in op vragen als: hoe vind je de ware op Tinder? Hoe ga je om met jaloezie op Facebook? En hoe zorg je ervoor dat je relatie niet lijdt onder het gebruik van social media? Het boek is geschreven in een luchtige stijl en bevat veel herkenbare voorbeelden. Het is dan ook een aanrader voor iedereen die wel eens worstelt met de invloed van social media op zijn of haar relatie.

‘Liefde in tijden van Facebook’ is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

3. De zeven pijlers van een goede relatie – Gottman & Silver

John Gottman is een van de bekendste relatietherapeuten ter wereld. In ‘De zeven pijlers van een goede relatie’ beschrijft hij samen met Nan Silver wat volgens hen de belangrijkste pijlers zijn van een succesvolle relatie. Het boek is gebaseerd op jarenlang onderzoek en bevat veel praktische tips en oefeningen. Het is dan ook een aanrader voor iedereen die zijn of haar relatie wil verbeteren.

‘De zeven pijlers van een goede relatie’ is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

4. De kracht van kwetsbaarheid – Brené Brown

In ‘De kracht van kwetsbaarheid’ beschrijft Brené Brown hoe kwetsbaarheid ons kan helpen om betere relaties te hebben. Het boek gaat in op vragen als: waarom vinden we het zo moeilijk om ons kwetsbaar op te stellen? En hoe kunnen we leren om ons kwetsbaar op te stellen zonder dat we ons zwak voelen? Het boek is geschreven in een toegankelijke stijl en bevat veel persoonlijke verhalen van de auteur. Het is dan ook een aanrader voor iedereen die meer wil leren over kwetsbaarheid en hoe dit kan bijdragen aan een succesvolle relatie.

‘De kracht van kwetsbaarheid’ is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

5. De kunst van het vragen stellen – Warren Berger

In ‘De kunst van het vragen stellen’ beschrijft Warren Berger hoe het stellen van de juiste vragen kan bijdragen aan een succesvolle relatie. Het boek gaat in op vragen als: hoe kun je beter leren luisteren naar je partner? En hoe kun je ervoor zorgen dat je elkaar beter begrijpt? Het boek is geschreven in een toegankelijke stijl en bevat veel praktische tips en oefeningen. Het is dan ook een aanrader voor iedereen die zijn of haar communicatie met de partner wil verbeteren.

‘De kunst van het vragen stellen’ is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en de lokale boekhandel.

Conclusie

Er zijn talloze boeken geschreven over huwelijk en relaties. In dit artikel hebben we enkele van de beste boeken besproken die in het Nederlands verkrijgbaar zijn. Of je nu op zoek bent naar praktische tips, persoonlijke verhalen of wetenschappelijke inzichten, er is voor ieder wat wils. De boeken zijn verkrijgbaar bij zowel de lokale boekhandel als online bij Bol.com. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van huwelijk en relaties en ontdek hoe je jouw relatie kunt verbeteren!

Plaats een reactie